Közös nyilatkozat: aggódnak az ukránokért az egyházak

2014. március 1. 20:57
Közös nyilatkozatot adtak ki 13 ország katolikus, ortodox és protestáns egyházai az ukrán válság kapcsán, köztük ukrán és orosz egyházak. A nyilatkozatban leszögezik: imádkoznak az ukrán válság minden áldozatáért és Ukrajna népéért, függetlenül nemzetiségtől és vallástól.

 Ukrajna, Oroszország, Azerbajdzsán, Örményország, Belorusszia, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lettország, Litvánia, Észtország, Moldova, Tadzsikisztán és Üzbegisztán katolikus, ortodox és protestáns egyházai közös nyilatkozatban fejezték ki aggódásukat az ukrán helyzet miatt – írja a Vatikán hivatalos hírportálja. 

„Ezekben a napokban imáink és mély aggodalmunk az ukrán népé” – olvasható a közös nyilatkozatban, amelyben leszögezik: egyházaik közösségei azokért imádkoznak, akik meghaltak vagy megsérültek az ukrán válság eseményei során; valamint imádkoznak a vezetőkért, valamint a „testvéri Ukrajnáért”, nemzetiségtől és vallástól függetlenül. 
 
Az egyházi vezetők felhívták a figyelmét mindenkinek, akin „Ukrajna jövője múlik”, hogy tartsák tiszteletben a lelkiismereti és vallásszabadságot, és ne avatkozzanak be a vallási közösségek életébe.
 
Végezetül arra kérik az ukránokat, hogy kerüljék el a provokációkat, és viseltessenek szeretettel szomszédaik iránt.  
 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés