A mi dalaink

2014. február 27. 8:28

Jakab-Köves Gyopárka
reposzt
Olyan volt az Euróvíziós Dalfesztivál magyar válogatása, mint amilyenek mi vagyunk. Kicsi, és szürke.

„Olyan volt az Euróvíziós Dalfesztivál magyar válogatása, mint amilyenek mi vagyunk. Kicsi, és szürke. A versenyből – aminek nem vagyok avatott kritikusa, mert valójában csak bele-belenéztem – egy dolog szűrődött le számomra: ez az a hely, ahol majdnem mindenki más akar lenni, mint ami. Végül választottak egy produkciót, ami pontosan olyan trendi és eredeti, mint a vörösesbarna bőrkabátka, amit tavalyelőtt minden lány beszereztetett magának sóhajtozó szülei kíséretében, s amit ma már elég ciki felvenni, mert állandóan visszaköszön az utcán, ráadásul a divat is változott.

No, hát ilyenek vagyunk! Nehezen viseljük el önmagunkat. Talán ennek a szerephibának az egyik legjobb példája volt szegény Novodomszky Éva, aki a döntő sminkje alól valószínűleg kevéssé ismerte fel magát. Az Alkonyat című filmben nyugodtan felléphetett volna, mint vámpír, de úgy tűnik, ez az új sminktrükk a magyar tévében. A legfőbb fegyver a személyiség ellen a szénfeketére körbemonoklizott szem. Ki tudja, mit szeretnének takarni vele?

Az identitászavar legjelentősebb szimbóluma számomra Rúzsa Magdi volt, aki most nem énekelt, hanem zsűrizett. A modortól már nem láttam az embert. Pedig annak idején éppen azzal robbant be a magyar zenei életbe, hogy képes volt önmagát felvállalni.

A fellépők között többségben volt az angol-szász zenei klón.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyopárka kicsi és szürke.
Amúgy meg nem sok jelentősége van ennek a dalversenynek, aki nézni akarja, nézi. Aki SMS-t akar küldeni, elküldi.
Az ABBA óta szerintem egy számra sem emlékszünk.

Attól, hogy Gyopárkának nem jött be Kállay Saunders attól még bőven sikeres lehet (szerintem lesz is!), függetlenül attól, hogy a témában írtak már ütősebbet:

http://www.youtube.com/watch?v..

http://www.youtube.com/watch?v..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés