Megújul két soproni templom

2014. február 6. 8:32
Újabb anyagi támogatáshoz jutott két soproni templom, ezzel a felújítási munkálatok újabb szakaszhoz érkeztek. Az Árpád-házi Szent Margit Plébánia új épületére vasárnap kerül fel a mintegy 7,5 méter magas, közel két tonna súlyú acélkereszt. A Szent György Plébánia mintegy 100 éves tetőszerkezetének pedig tavasszal folytatódhat a cseréje. Mindehhez most a két templom 24 millió forint pályázati támogatást is nyert.

 Több mint 300 millió forintba kerül a soproni Szent Margit plébánia új templomának építése. A kivitelezés tavaly kezdődött, készültsége most 60 százalékos. A külső munkálatokkal egyelőre nem végzett a kivitelező, de hétvégére elérik az épülő templom legmagasabb pontját, azaz helyére kerül az acélkereszt. Bognár István plébános elmondta: tavaly egyházi kárpótlásból 140 millió forintot kaptak, míg a győri püspökség 40 millióval, a soproni önkormányzat pedig 20 millióval járult hozzá a beruházáshoz. Sőt, a hívek is mintegy 30 millió forintot adományoztak. A hiányzó összeget többek között jótékonysági rendezvényeken, pályázatokon próbálják összegyűjteni. Nemrég az Emberi Erőforrások Minisztériuma ítélt meg 14 millió forint támogatást a plébániának – tette hozzá. A tervek szerint Sopron Lővérek városrésében az új, háromszintes templom nyár végére készülhet el.

A Győri Egyházmegye második temploma, a soproni Szent György Plébánia korhadt tetőszerkezetének cseréje két évvel ezelőtt kezdődött. A közel 40 millió forintba kerülő beruházáshoz az Győri Egyházmegye 10 millió forintot, a soproni önkormányzat másfelet, míg a hívek mintegy három milliót adtak. Ez az összeg csupán arra volt elegendő, hogy a dómtemplom tetőszerkezetének a fele újulhatott meg. A munkálatok befejezéséhez a plébánia most 10 millió forint kormányzati támogatást nyert, de ugyanennyit kaptak a püspökségtől is – mondta el Henczel Szabolcs atya. A plébános hozzátette: a munkálatokat őszre fejezheti be a kivitelező.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában