A magyar atom

2014. február 1. 9:15

Izsák Norbert
Figyelő
Minek ide Putyin meg paksi bővítés, amikor Magyarországnak olyan titkos fegyvere van, ami felér sok millió gigawattnyi energiával?

„Nem, nem a palagázról, de még csak nem is a termálvízkincsről beszélünk, hanem arról a Hungaricumról, aminek a helye a magyar címerben, sőt, minden hazafi keblén, jól megtermett kitűzőn lenne. Igen, a furmintról van szó, az egész Kárpát-medencében világhírű hazai fajtáról, amely Tokaj és Somló büszkesége, és amit már a művelt nyugat számos borszakértője évek óta dicsér. Sokat, de nem eleget.

Ahogyan annak idején a magyarok nyilaitól rettegtek az elkényelmesedett nyugati népek, úgy a furminttól retteg(hetné)nek a Pinot noir és a Chardonnay-termelők szerte a világon. Merthogy amennyire az említett francia fajták képesek a helyi mikroklíma, a talaj és egyéb adottságok megjelenítésére a hegy levében, legalább annyira képes a furmint - különösen vulkanikus talajon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minél szarabbak a magyar borok, annál nagyobb a borsznobizmus. Itt a Mandin meg pláne. Hány hordót gurítanak be vajon a bukott politikusokból, celebekből borásszá avanzsált borászok a szerkesztőségbe kóstolóként?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés