Beszélgetésre hívja a szeged-csanádi püspök Gyurcsány Ferencet

2014. január 30. 20:27
Beszélgetésre hívja a farsangi időszakban Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét és Orosz Gábort, a párt szegedi ügyvezető alelnökét.

A püspök az MTI-hez is eljuttatott csütörtöki nyílt levelében azt írta: a DK helyi szervezete tavaly decemberben „vicces, mulatságos” levélben szólította meg.

Mint fogalmazott: a maga részéről szívesen fogadja, hogy a kampányba kerüljön egy kis humor is, a püspökség advent idején azonban komolyabb, nagyrészt karitatív tevékenységekkel, programokkal volt elfoglalva. Kiss-Rigó László szerint az „ilyen jellegű mulatság” ideje számukra a farsang, ami idén március 4-ig tart. A püspök ebben az időszakban várja Gyurcsány Ferencet és Orosz Gábort „egy vidám farsangi beszélgetésre” a szegedi püspöki palotába.

A szeged24.hu tavaly decemberben tudósított a DK nyílt leveléről, amelyben Csóti Zsombor, a DK országgyűlési képviselő-jelöltje az egyházi vezető politikai szerepvállalását kifogásolta, s Ferenc pápa példáját említette, aki a politikát háttérbe szorítva az elesetteket és a szegényeket segíti. A DK a levélben kifogásolta a püspök stadionépítésben vállalt szerepét is, és felhívta Kiss-Rigó László figyelmét, hogy az „értelmetlen stadionok építésére fordított összegek hiányozni fognak többek között a szegények ellátásából, a szociálpolitikából is”.
 

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valószínüleg 50%- ban gyurcsányi elfogadja a Tízparancsolatot.
A másik 50%-ról meg az Isten sem tudja meggyőzni fletót.

A terroristának a REBISZ fatestápolója többet használna, mint 10 püspök.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés