„A szex nem tartja össze a házasságot”

2014. január 16. 17:48
Portik-Bakai Melinda keresztény szexuálpszichológus a szexualitásról és házasságról.

Vajon mire vágynak az emberek manapság jobban? A szexre vagy az intimitásra? Vajon a kettő közül melyik fontosabb egy házasságban? A ShoeShine keresztény portál videósorozatának, a Félútonnak ezen részében ezekről a kérdésekről is szó esik egy olyan házas, fiatal katolikus lány tolmácsolásában, aki szexuálpszichológus.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes, hogy az ateista pszichológusok-analitikusok is tulajdonképpen ugyanezt gondolják és mondják. Ez még az istenhitnél is egy ősibb emberi érzésről és vágyakról szól.

Véletlenül minuszoltalak. Bocs.


A témához pedig annyit, hogy a jó szex egyik fontos összetevője a házasságnak. Viszont ha csak ennyiből áll a kapcsolat akkor hamar véget ér, mert a szexben állítólag éppen a változatosság a jó. Lehet ugyanavval a partnerrel is változatos, de ha nem lelki, szellemi társ is az a személy akkor rövidesen unalmassá válik.

Szükséges, de nem elégséges feltétel.

Ha odafigyeltél volna, rájöttél volna, hogy ő sem mond mást.

A pék és a pszichológus között van némi különbség. A keresztény pszichológushoz többnyire keresztény emberek fordulnak, de ez természetesen nem feltétel. A tanácsadó pszichológus és az ügyfél is a keresztény tanításnak megfelelően viszonyul a szex témakörhöz, ami lássuk be szívük joga.

A szex és a testiség kiemelten fontos morális szempontból. Ennek Bibliai alapjai vannak. Akinek nem inge, nem veszi magára. Senkire sem oktrojálják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés