Modern üldözések

2013. december 29. 11:05

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap
A pápa szóvá tette: le kell leplezni és meg kell szüntetni a keresztények hátrányos megkülönböztetését.

„Eddig azt hittük, a világban éppen a keresztények, a konzervatívok, az »avítt elveket« vallók, az emberi élet védelmének jelszavával az abortusz és az eutanázia ellen fellépők üldöznek másokat. Legalábbis rendre erről lehet hallani a fősodratú médiában. Meg persze arról, hogy a gonosz magyar kormány az egyházakkal szövetkezve meg akarja fosztani a fiatalokat szabad akaratuktól. Máskor pedig azt olvassuk, hogy szinte az emberi jogok diadala, amikor a brüsszeli hatóság megtiltja a kereszt kihelyezését az osztályterem falára egy olasz iskolában.

Csakhogy eközben – bár erről mintha kevesebb hír szólna itt, Európában – Közép-Afrikában éppen keresztények ezreit mészárolják le pusztán a meggyőződésük és a hitük miatt, s nem bánnak velük sokkal jobban Irakban vagy Iránban sem. A pápa szóvá tette: le kell leplezni és meg kell szüntetni a keresztények hátrányos megkülönböztetését.

De Krisztus földi helytartója arról is beszélt, hogy olyan országokban is akadályozzák vallásuk gyakorlásában a hívőket, amelyekben papíron biztosítják az emberi és szabadságjogokat. Alighanem ez már bizony nem a félbarbár szinten tengődő, törzsi viszályokkal sújtott társadalmakra, hanem a hajdan a keresztény értékekre épülő Európára is vonatkozik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem szólj a pszichiáterednek, hogy a gyógyszer amit eddig szedtél már nem hat, ezért újra van szükséged...

Pedig csak olvasnod kéne hozzá, bár az tény, hogy ez időnként nagy kihívás...

Katolikus magyar emberként engem ott nem látnának szívesen.
Én viszont tiszteletben tartom más meggyőződését, ezért azt gondolom, hogy jogosan várom el mástól is, hogy tartsa tiszteletben az enyémet.
Szerintem ez ilyen egyszerű.
Nem vesztesz vele semmit, ha te is megpróbálod...

Tudod van egy olyan betegség, hogy az ember nem érti amit olvas.
Te sem értetted meg amit írtam.
Részemről befejezve. Fröcsögj csak tovább nyugodtan...

Miután még Mohamedtől menlevelet kapott és azt megőrző sinai-félszigeti Szent Katalin kolostort is megtámadták muszlim szélsőségesek és Brüsszelben letiltották a karácsonyfa állítást, mire lehet számítani?

Válaszok:
gross | 2013. december 29. 19:28

A hátrányos megkülönböztetés megszüntetése nagyon oké.
De hogy jön ez össze azzal, hogy ha megtiltják egy feltehetően nem egyházi iskolában a kereszt kifüggesztését egy osztályterem falára -az maga a hátrányos megkülönböztetés?

A Vatikán természetesen mindig felszólalt az a keresztényüldözések ellen; sőt, becsületére legyen mondva, más vallások követőinek üldözése ellen is. Magyarország ebben nem vesz részt, nekünk most a pénz kell.

"Máskor pedig azt olvassuk, hogy szinte az emberi jogok diadala, amikor a brüsszeli hatóság megtiltja a kereszt kihelyezését az osztályterem falára egy olasz iskolában."

Milyen brüsszeli hatóság tiltotta le?

"Brüsszelben letiltották a karácsonyfa állítást"

Ez egy téves hír volt anno.

Válaszok:
Senye Péter | 2013. december 29. 21:00

Akik máskor, más témák kapcsán itt tapsikoltak a pápának azok most nem teszik. Sőt! :p

Válaszok:
gross | 2013. december 29. 22:05

Igen, jól ismerem a sztorit; a döntés azért nem a muszlimok vélt ellenérzései miatt született (a brüsszeli muszlimok szervezete nem is kért ilyesmit), csak modernkedni akartak.

Az antiszemitizmust kutató, felmérő intézmények mintájára keresztényellenességet felmérő intézményeket kell felállítani, hogy azok tanulságait levonva, a keresztények is láthassák, miért teszik őket a helyükre.

Gondolom a zsidók is ezért használják az ilyen intézményeket.

Előbb kissé megalapozatlannak találtam az állítást, hogy kereszténynek nem szabad pénzzel foglalkozni, de eszembe jutottak a templomosok, kik kiváló bankárok voltak,és Szép Fülöp francia király, Kelemen pápával egyetértésben, máglyára küldte vezetőit. Imbert atyának, inkvizítoroknak, pápáknak fel se tűnt,hogy elégetve másokat, elárulják Krisztust, aki a szeretetet adta ki parancsba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában