Ateizmus

2013. december 26. 13:13
Ez még nem volt elég a kommunistáknak, mert hát azt sem lehetett, hogy a kis reformátusok szenteste templomba menjenek, már ha el merték volna vinni őket a szülők, úgyhogy minden 24-én ateista estet kellett szervezni.

„szovjet kisgyermek koromban nem volt munkaszüneti nap a szenteste vagy a karácsony, az ortodoxok persze jobban jártak, mert az újévi vakáció december 30-án kezdődött és január 10-én ért véget. mi viszont mentünk iskolába, mint a pinty, 24-én is, 25-én is, 26-án is, már ha valamelyik nem esett épp véletlenül vasárnapra. szombaton is tanultunk egyébként, kell-e mondanom.

na de ez még nem volt elég a kommunistáknak, mert hát azt sem lehetett, hogy a kis reformátusok mondjuk szenteste estéjén templomba menjenek, már ha el merték volna vinni őket a szülők, úgyhogy minden 24-én ateista estet kellett szervezni. hiányozni fővesztés terhe mellett tilos volt. de nem is akartunk hiányozni. elmentünk, meghallgattuk, ahogy valamelyikünk elmeséli, nincs isten, mert gagarin fent járt az űrben, és látta, hogy egyetlen szakállas faszi sincs ott, aztán hazaindultunk, számoltuk az ablakokban a karácsonyfákat, hajigáltuk a csillagszórókat és a hlopuskákat, élveztük az életet. roppant jó hangulata volt ennek, pláne, ha esett a hó, és hát ott azért gyakrabban esett, mint itt.

és mire hazaértünk, addig a szülők minden kecmec nélkül el tudták helyezni az ajándékokat az ügyesen feldíszített fák alatt. elénekeltük a mennyből az angyalt, megvacsoráztunk, aztán elsétáltunk keresztanyámékhoz is. ezzel a bájos történettel kívánok szép ünnepet mindenkinek!”

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már elég régen nem olvasom a soraidat, de itt rögtön az elején a Schiff neve megfogott. Kíváncsi lettem, mit akar.
Nem csalódtam, azt mondta, ami várható volt a korlátoltságából fakadóan.
Hogy hazudik a fél millióval, az már nem is lep meg. Az viszont meglepett, hogy mit mondott arról, mit ígértek be neki, ha hazajön.
És ezen elgondolkoztam.
Nekem, bármennyire is ellenszenves lett ez a hálátlan, mégsem jutna ilyesmi eszembe. Viszont végiggondolva, hogy mit tett ez az ember a szülőhazája, a felnevelő társadalom ellen rövid időn belül, azt ajánlom, tényleg ne jöjjön haza, mert előfordulhat, hogy megtörténik az, amit állított.
Csak egy dolgot nem értek, miként kerül folyamatosan szóba, hogy ez az ember Magyarországról való?

Szart se értesz a világból science. A tudomány csodálatos dolog, de semmi értelme gúnyolódni a kettőezer éves szentenciákon.
Az ember amióta ember és amíg az lesz, emocionális lény. A tudomány eredményeit felhasználja, de az életét a lelki egyensúlya, a lelkisége vezérli.
Hogy ez egyensúlyban legyen, mindig kellett egy vezérfonal, amibe kapaszkodhatott. Ezt nevezzük máig vallásnak.
Kellett mindig, miként ma is kell egy fegyelmező tényező, amely irányt szab az emberi életvitelnek. E nélkül az ember elveszne.

Hogy ki miben találja ezt meg, azt egyéne válogatja. Te ne akard erőszakkal kivenni a kezéből senkinek azt, ami fontos neki ahhoz, hogy ne tévedjen el az élete során.
Ezt már előtted is megpróbálták sokan, nekik sem jött be.

Nem gondolod, hogy komolytalan vagy?
A 14:38-as kommentedben gátlástalanul tagadod Istent, Jézusról pedig alpári módon nyilatkozol.
Viszont ahhoz, hogy e témában is orbánozhass egyet, a Sátánt itt mégis létezőként használod.
Nem vagy te egy zavarodott elme, doktorka?
Szerintem a fentiek a választ is megadják.

"Ne haragudj, de csak egy szellemi fogyatékos gondolhatja úgy..."
-----------------------------------------
Egyáltalán nem haragszom, de semmire sem tartom a felvilágosultságodat.
A vallás, az végül is más néven: hit.
Mondhatnánk, a vallás megnevezés egy adminisztratív fogalom: milyen hitűnek vallod magad.
A hit az, amely egyeseknek erőt ad és azzal, hogy te nem hiszel, nem teszed boldogabbá a hívőt, bármennyire is igyekszel. Ezt kellene megértened.
És mivel azt hiszem tulajdonképpen nem érted, te legalább annyira szellemi fogyatékosnak vagy tekinthető, mint az, akit lenézel. Hiszen alapvető dolgokkal nem vagy képes tisztába jönni.

Nos, talán egyszerűbben kellene fogalmazni. A mai emberiség sem jutott még arra a fokra, hogy cinikus, nagyképű módon fölényeskedjen a lét fontos dolgaiban.
Akkor képzeld el a sok száz, netán több ezer évvel ezelőtti embert, aki ha nem kapott volna egy fogódzót, mire jutott volna. Előbb káosz, azután egymás kiirtása.
A vallás nem volt egyéb, mint egy nála magasabb hatalom állandó felügyeletével való fenyegetettség kilátásba helyezése, amely ennek a hatalomnak a mindenhatósága folytán irányt volt képes szabni az emberi életvitelnek.
Mégpedig, a mai törvénykezésnél hatásosabban, hiszen a mai ember törvényt mer szegni, ha teheti, de a régi idők emberét az örök felügyelet és a mindenhatóság hite hatásosan korlátozta.
A mai emberiség döntő hányada még mindig tart ettől a felügyelettől, te és science nem.

Viszont nagyon okos és felvilágosult emberek bizonytalanok a világmindenség dolgait illetően és nem azért, mert megzavarta volna őket az Ádám és Éva hihető, vagy sem története.

Szeretnélek kiábrándítani science.
A felszabadult ember nem boldog. A te liberális eszményképed egy tévelygő, helyét nem találó, elbizonytalanodott lény, akinek fogalma sincs mit tegyen, merre menjen.
A ti felszabadításotok az maga a káosz, nem a boldogság; kételkedni szabadon mindenben? El sem hiszed, mennyire avítt világnézetet vallasz. Ez már rég megbukott. Ma már minden értelmes ember tudja, hogy az ember társas lény és a társadalmi erők és mozgások irányítják.
Hagyjuk a vallást, legfeljebb annyira érdemes újra utalni rá, hogy míg ma a törvények, régen a vallás szabott irányt - mert irányt mindig szabni kell az ember számára.

Mivel a topic címe: Ateizmus, azt hiszem, tisztázni kellene valamit, amit sokan nem értettek.
Én nem hitvitát igyekeztem nyitni, holott egyesek ilyen irányba próbálták a fonalat vinni.
A vallásokat sem védeni, sem támadni nem volt szándékomban, de látom, hogy nem érthető a téma lényege.
Azzal villogni, hogy egy mai ember, mai tudással, ismeretekkel nagyképűsködik több ezer éves tanokon, nem egyéb, mint ostobaság.
Aki ilyesmikkel rukkol elő, az a zárás előtti kocsma szellemi szintjét képviseli. A részegen röhögő senkit.
Nem látja be, hogy a vallásra olyan szükség volt az emberi társadalomnak, mint egy falat kenyérre.
Hogy ma a "felvilágosultak" fölényeskednek (mellesleg, semmi sem tisztázódott még, sőt, hogy ki a felvilágosult még az sem) ez nem baj, de be kell látni, régen a valláson kívül nem volt más iránymutatás a társadalmaknak. A vallás a maga parancs jellegével, annak, hogy az emberi csoportok, népek vezetést, irányt mutatást kapjanak, tökéletesen megfelelt. Mégpedig azért, mert egy magasabb hatalom felelősségre vonását helyezte kilátásba és ez fegyelmet és tartást adott, mint minden törvény.
Olyan komolysággal, amilyen komolyság ma sem ártana abban a kérdésben, hogy mit, mikor és miként.

Nem üldözte tűzzel vassal, de üldözte. Ezt meg neked kellene felfogni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában