A torzó egész lesz

2013. december 25. 11:52

Soós Szilárd
reposzt
Ölni akar Karácsony estéjén, bár ezt gyanítom csak szabadságnak és önrendelkezésnek, netalán önmegvalósításnak nevezi. A feminista tudatosan tervezi megcsonkítani magát.

„... szombaton váratlan ajánlatot kapott az egyház felől. Bratkowska költőinek szánt kérdésére (mégis mit csinál valaki, ha egy nő azt mondja: terhes vagyok, és el akarom vetetni) egy jezsuita szerzetes konkrét választ adott: „szeretném örökbe fogadni a kisbabáját” – közölte vele Gregory Kramer atya. A 37 éves pap, úgy tűnik,  komolyan gondolta a dolgot: „Ez részemről a rend szabályainak felrúgása és a papságból való kilépés lenne. De a válasz komoly, nem valami médiapoén.”

A karácsonyi abortusz bizarr ötletét utólag csak erős iróniának nevezte. „Nem akartam senkinek megbántani az érzéseit, de az én nézőpontom szerint nem teszek semmi rosszat” – mondta egy interjúban. Jézus különben is sokkal jobban együttérzett a nőkkel, mint a 3 milliméteres embriókkal – merészkedett a feminista teológia ingoványos mezejére.

A karácsonyi evangélium arról tud, hogy van egy lány Mária, aki más állapotban van, áldott állapotban van, gyermeket vár. Ebben az időben lányanyának lenni nem volt dicsőség. Ráadásul van jegyese, József, aki megrökönyödik a híren, majd magához veszi Máriát. Nem mellékes, hogy ez a gyermek Isten Fia, akit Jézusnak neveznek majd. Ezt már próféták ígérték:  Mt. 1.23 „Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek” - ami azt jelenti: Velünk az Isten.”
 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélhetőleg nem talál orvost a projekthez.

Nekem annyira szép a Karácsonyban, h. egy gyermekszületést ünneplünk, ami a jövő, és sok-sok ember életében a legszebb, ami volt, lesz. Nem csoda, h. "ezer" éve ünneplünk. A templomi szertartáson való részvétel, a gyönyörű karácsonyi énekek éneklése szívet melengető közösségi élmény.

Boldog Karácsonyt kedves Mindnyájuknak!

Gyerekkoromban ezt én is így gondoltam. Azóta sokmindent láttam.

Most úgy gondolom, h. a nemi vágy eléggé különböző mértékben szabja meg az emberek élte folyását és a tudati elszánással ellen állni lehet sokféle hívó szónak, az ennek a vágynak a kielégítésére hívónak is, mely, hangsúlyozom, nem egyforma erősségű, személytől függően, és nem egyforma intenzitású az élet folyamán.

Egy jól szolgáló gyermektelen pap, tanár többet, értékesebbet tud produkálni, mint aki jól-rosszul felneveli a saját gyermekeit. Kétségtelen, h. egy hivatásnak a saját családdal járó rengeteg gond, probléma megoldási kényszer nélkül jobban meg lehet felelni, egyszerűen könnyebb kevesebb dologra figyelni, de arra nagyon.

A protestáns egyházak máshogyan döntöttek, nincs is paphiány, de a hívő ott is egyre kevesebb.

A szabad akaratot tiszteletben kell tartani, senki helyett nem lehet válaszolni.

Utolsó mondatához képest Ön azért elég sokszor ítél _ meglehetősen keményen is.
Ami pedig a feminista libát illeti: cinikus gyilkos, nem egyéb - legalább gondolatban. (Nem tudni, nem csak provokál-e a terheséggel)
Karácsonyra időzítve még aljasabb a szándéka.

Férfi és nő egységet képez. Ha a test egyik fele romlani kezd, vele romlik a másik fél.
A nő méhe meg akarja tartani az embriót, az meg élni akar, mért fordul szembe a nő saját természetével? A baj a férfinél keresendő:benne az állat, a hím kerekedik felül,elsorvad benne a férfi,kinek lényege a felelősség.A felelősség tartja fönn az életet, a felelőtlenség a halál okozója.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2013. december 26. 11:19

"A baj a férfinél keresendő:benne az állat, a hím kerekedik felül,elsorvad benne a férfi,kinek lényege a felelősség.A felelősség tartja fönn az életet, a felelőtlenség a halál okozója."


Számomra az a félelmetes, hogy a feministák ezt komolyan is gondolják.
Amúgy szerintem nem nagy felelősségtudatra utal, ilyen ostobaságot írni, mert a mondás szerint is "kettőn áll a vásár"...

Válaszok:
magnamater | 2013. december 26. 15:16

Akinek nyilván megnyúlt az arca, hogy egy szerinte ostoba és maradi szerzetes akár a hivatását is feladta volna azért, hogy az a gyerek megszülessen. Nyilván nem ezt várta a buta liba...

Mit akartál ezzel mondani? Felelősséged teljes tudatában kijelented, hogy nem vagy felelős?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés