Erdő Péter: Azt keressük, hogyan tudunk másnak segíteni!

2013. december 25. 9:13
Ne azt keressük, hogy mit kaphatunk, hanem hogy miként tudunk másnak adni, segíteni, örömet szerezni - hangsúlyozta Erdő Péter bíboros szenteste a zsúfolásig telt budapesti Szent István-bazilikában tartott éjféli szentmisén.
Erdő Péter úgy fogalmazott: „Ha nem térünk le erről az útról, a mai este szelíd békéje hatalmába keríti egész életünket” és „biztosan boldog lesz nekünk is a karácsonyunk”. Felhívta a figyelmet arra: „A mi családjainkat is, a mi közösségeinket is Krisztus kapcsolja egybe, ő gyűjti össze szeretetben a népeket, ő az, akinek gondja van mindenkire”.

A bíboros rámutatott: „Ha otthon összegyűlik a család, a barátok, a rokonok, ha magányos, beteg embereknél, kórházakban, börtönben vagy szociális otthonokban tűnik fel a betlehem, ott is felvillan a szent család képe. Ott is megérinti az embert a családias, bensőséges szeretet”.

A bíboros homíliájában kiemelte: az új evangelizáció küldetését „Isten szelídségével, és teljes bizalommal az ő mérhetetlen bölcsességében és szeretetében” lehet teljesíteni, ezt pedig sugározni kell minden ember felé. Ezt hirdeti Ferenc pápa egyszerű kedvessége. Ezt hirdeti minden önzetlen segítség és ajándékozás - tette hozzá.

Krisztus születésének körülményei megmutatják, hogy milyen uralkodó is az Isten. Nem hatalmaskodik, nem fitogtatja az erejét. Az ő mérhetetlen fensőbbsége a gyöngeségben is érvényesül. Ilyen Isten született közénk Betlehemben. „Ha Krisztus követői vagyunk, Szent Pállal elmondhatjuk: amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős” - állapította meg a bíboros.

 

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában