Egy feminista szervezet szerint elmarad a karácsony

2013. december 23. 13:01
„A karácsony a Vatikántól Párizsig – elmarad! A Madeleine-templom oltárán Szent Anyánk, Eloise elvetélte Jézust” – szól a Femen feminista szervezet francia tagozatának karácsonyi üzenete.

A szervezet üzenetét a Twitteren tette közzé, miután egyik aktivistájuk december 20-án a párizsi Madeleine-templomban a főoltár előtt meztelen felsőtesttel fotóztatta le magát.

Az akció minden bizonnyal válasz volt arra, hogy december 19-én a római Szent Péter téren letartóztatták Inna Sevcsenkót, a Femen vezetőjét. Az ukrán feminista hölgy a pólója levételével tiltakozott az ellen, hogy az egyház elítéli az abortuszt. „Christmas is canceled” (a karácsony elmarad) – kiabálta többször is, és felfedte mellkasát, melyre színes betűkkel, angolul a következő feliratot festette: „A karácsony elmarad, Jézust elvetélték”.

„A Femen topless-előadási folytatódni fognak, egyik szent helytől a másikig… Mi lesz a következő helyszínünk? Isten tudja…” – írták még a Twitteren a Femen tagjai, további templomi akciókat vetítve előre mostantól karácsonyig. A Madeleine-templomban lejátszódott jelenetre a Twitteren számos elítélő komment érkezett. „Ez már nem feminizmus, ez intolerancia” – írta egy hozzászóló.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Őrült nők ketrece ez a szervezet-mindenütt az élő gyermeknek örvendenek

Olyan sokan csak nem lehetnek. Egy idő után elfogynak, ha minden templomban letartóztatnak egyet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés