Tényleg Jézus visszajövetelére várunk?

2013. december 22. 0:45
evangélikus lelkészek
Evangélikus.hu
Advent nemcsak Jézus születésére való emlékezés, hanem Krisztus következő eljövetelére való várakozás is.

„Bencze András – a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség lelkésze:


Az várakozik Jézus dicsőséges eljövetelére, aki szembe mer nézni megoldhatatlan problémáival. Az, aki felismeri, hogy a „világ bajai” valójában saját terhei. Ekkor igazán várni fogjuk Jézust. Ahogy a Jelenések könyve sürgeti: „Jövel, Uram, Jézus!”

Czöndör István – a Balatonboglári Evangélikus Egyházközség gyülekezeti munkatársa:

Van egy mozgalom, amely immár Magyarországra is eljutott, ennek neve: Slow Budapest. Nem szól másról, mint hogy adjunk időt magunknak, egymásnak. Lassítsunk egy kicsit! Olaszországból indult 1986-ban egy gyorsétterem elleni tiltakozásul. Mára a „tudatosság, a nyitottság, az őszinteség, a közösség” lett a jelmondata. Olyan akciókkal hívják fel magukra a figyelmet, mint a „Tarts csendes napot!” vagy „Írjál olykor töltőtollal is” illetve a „Vidd el a Nagymamád a cukrászdába” stb. Slow Budapest, Slow Advent. Jól hangzik! Ma gyülekezeteinkben kell megteremteni a nyitottság és az őszinteség közösségét. Ott válhat életszerűvé a „Slow Advent” kezdeményezés, melynek első jelmondata ez lehetne: „Gyújts egy gyertyát”. Az idei adventben rendhagyó alkalmakra hívtuk az embereket a templomunkba, mely egy nagyvárosi környezetben még inkább megállná a helyét: „Adj magadnak 15 percet”. Szigorúan tizenöt perces meditációkkal, gondolatokkal vártuk a hozzánk betérőt. Slow Advent!

Gerlai Pál – a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola iskolalelkésze:

Azt érzem, hogy ez a fajta várakozás nagyon kevesek életében van jelen. Nem tudunk elrugaszkodni a hétköznapi hozzáállásunktól, sem a régi betlehemesek gondolatvilágától. Azt gondolom, hogy például a Johann Wichern féle adventi készülődés sokkal közelebb áll a messiás-váráshoz, mint amit ma megélünk.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában