Izraeli énekesnő írta a II. János Pál pápáról szóló musical zenéjét

2013. december 16. 16:02
A híres izraeli énekesnő, Noa írta a II. János Pál pápa életét bemutató musical zenéjét. Noa számára felejthetetlen élmény volt a II. János Pállal való találkozás, és szívesen énekelne Ferenc pápának is.

Noa számára felejthetetlen a szent életű pápával való találkozása, ennek az élménynek a hatására írta a darabot, amelyet Gil Dor és a Solis String Quartet közreműködésével visz színre Duccio Forzano.

Cosenza, Catanzaro, Catania, Palermo, Messina, Reggio Calabria, Padova, Milánó, Terni, Perugia, Bari, Nápoly, Bologna, Torino, Cremona – a zenés színművet  a jövő év elejétől kezdve számos olasz városban bemutatják. A turné zárókoncertje Rómában lesz 2014. április 15-én, nem sokkal II. János Pál szentté avatása előtt.

Noa Tel Avivban született jemeni zsidó családban. Gyerekkorát New Yorkban töltötte, később hazaköltözött Izraelbe, ahol férjhez ment és három gyermeknek adott életet.

Meghatározó élmény volt számára, amikor Karol Wojtyłának énekelt. „Mély érzés kerített hatalmába, és ettől kezdve másként tekintettem az egész emberiségre. Wojtyła ezt az érzést hirdette minden gesztusával, ez áradt egész lényéből, ezért amikor ezeket a dalokat írtam, nem kellett mást tennem, mint ráhagyatkozni erre az érzésre, és automatikusan kapcsolatba kerültem vele.”

Az énekesnő úgy érzi, a vatikáni koncert megváltoztatta az életét és karrierjét. A Famiglia Cristiana kérdésére Noa elmondta: Ferenc pápát az egész emberiséghez szóló vallási vezetőnek tartja. Szívesen megismerné, énekelne neki. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés