India: püspököket, papokat tartóztattak le egy tüntetésen

2013. december 13. 19:41
Az indiai rendőrség letartóztatta Anil Coutót, Delhi érsekét, valamint több más indiai püspököt, papot, szerzetest és protestáns lelkészt december 11-én egy békés felvonuláson, melyet a keresztény és muzulmán dalitok (kaszton kívüliek) jogegyenlőségéért szerveztek – jelentette az Ázsia Egyházai (Églises d'Asie) missziós ügynökség.

A tüntetés az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia (CBCI), az Indiai Keresztény Egyházak Országos Tanácsa (NCCI) és a Keresztény Dalitok Országos Tanácsa (NCDC) közösen szervezték, és a keresztény egyházak, illetve az indiai muzulmánok egyik régi követelését fogalmazta meg. Céljuk elérni az alkotmány azon rendelkezéseinek eltörlését, melyek a keresztény és muzulmán dalitokat kizárják az alacsonyabb kasztok és kaszton kívüliek társadalmi felemelkedését célzó intézkedések köréből – írja a La Croix.

 
A többi letartóztatott egyházi személy között szerepel egyebek mellett Alwan Masih anglikán és Roger Gaikwad presbiteriánus püspök, valamint Vijayesh Lal evangélikus lelkész és John Dayal katolikus pap, az Indiai Keresztény Tanács (AICC) főtitkára. A rendőrség végül mindannyiukat szabadon engedte, miután több órán át fogvatartották fogva.
 
A tüntetés szervezői, akik hevesen tiltakoztak az egyházi személyekkel szembeni eljárásmód ellen, úgy határoztak, hogy közhatalommal való visszaélés miatt panaszt emelnek a rendőrség ellen.
 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés