Állandó emlékkiállítás nyílt Mindszenty József szülőházában

2013. december 13. 20:06
Állandó emlékkiállítás nyílt csütörtökön Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülőházában, a Vas megyei Csehimindszenten.

 A tárlatot Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója nyitotta meg. A miniszter beszédében kiemelte: a magyar nemzetnek és az egész európai keresztény egyházi közösségnek az egyik nagy adóssága Mindszenty József életművének megfelelő helyretétele.

 
Veres Andás szombathelyi megyéspüspök köszöntőjében azt hangsúlyozta: Mindszenty bíboros a remény embere volt, aki hitt az emberi értelem józanságában, hitt az emberben, az ember szeretetében, amely képes az Isten szeretetében naponta megújulni. Ezért is mondta bátran mindenkinek reményt adva: „Állok Istenért, hazáért”.
 
Schmidt Mária arról szólt: feladatunk és kötelességünk megőrizni és átadni gyerekeinknek mindazt az ismeretet, amit Mindszenty József életével mutatott az egész világnak. Azoknak a nevét, akik őt üldözték, akik őt elnyomni akarták, néhány évtized múlva elfelejtjük, senki nem fog rájuk emlékezni, de Mindszenty József emléke, ahogy az idő múlik, egyre fényesebb lesz.
 
A Mindszenty-emlékházban berendezett állandó kiállítás azonos annak az időszaki kiállításnak az anyagával, amely eddig a Terror Háza Múzeumban volt látható.
 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés