Ki tartott?

2013. december 12. 12:23

Balavány György
hvg.hu
Böjte Csabát még akkor se lehet politikai kitartottnak nevezni, ha nem értünk vele egyet, és ha az, aki ezt a jelzőt leírja maga is ellenzéki volt a Ceausescu-érában.

Böjte Csaba nem ért a politikához. Nem is kell, hogy értsen hozzá. Nyilván úgy érzi, hogy a 2004-es népszavazás szocialista román-nyugdíjazós kampánya gyalázatos volt, és ebben szerintem igaza is van. Nyilván jó, helyes és igaz ügynek tartja, ami mellé most odaállt. (Hogy ebben így és most mennyire van igaza, más téma.) A politikusoknak, kapaszkodjunk meg, többnyire vannak politikai céljaik azzal, hogy a »híresembert« megnyerik egy általuk képviselt ügynek – igen, bizony, ezt legitimációs célzattal teszik, a választóik megerősítése és újabb választók meggyőzése érdekében.

És?

Ettől kitartottnak, hovatovább politikai prostituáltnak kell nevezni egy ilyen embert? Ara-Kovács Attilát az sem jogosítja fel erre, hogy maga is ellenzéki volt a Ceausescu-érában. Semmi nem jogosít fel efféle gyomorforgató rágalmazásra senkit. Viszont ezek azok a szavak, amikre később lehet mutogatni; ilyen szavakat lehet majd tulajdonítani ebben a kettészakadt országban mindenkinek, aki nem fideszesként szereti a nemzetét: »lám, ezek vagytok ti, ilyen gyűlölködő ara-kovácsok«.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyjából korrekt, de a vége nincs rendben. Az nem egy jövőbeli lehetőség, hogy ha Ara-Kovács majd ilyeneket ír, akkor majd azt mondjuk, hogy lám ilyeneket írnak az ara-kovácsok.

Kezitcsókolom, mindez már bekövetkezett.

Ilyenek az ara-kovácsok. Ilyenek azok a figurák, akik miatt nincs mit kezdeni Magyarországon a politikai baloldallal.

Ebben van valami :-(

Mondjuk Böjte Csabával van mit kezdeni. Jó dolgokat csinál, meg a szövegei is jók. Remélem, nem megy el politikusnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés