Az irgalmas szamaritánus

2013. december 11. 12:52

Bartus László
Amerikai Népszava
Számosak az Orbán-rendszer bűnei, de amit Iványi Gáborral és az egyházával művelnek, mind közül a legaljasabb.

Van néhány dolog, amely mellett nem szabad elmenni. Számosak az Orbán-rendszer bűnei, de amit Iványi Gáborral és az egyházával művelnek, mind közül a legaljasabb. Kétségbe vonják Iványi Gábor metodista gyülekezetének egyházi jellegét, miközben a magyar nyilvánosságban egyetlen ember van, akinek magatartása emlékeztet Krisztusra. És ez Iványi Gábor. Ebben a nagy keresztény országban minden részvét nélkül múlnak ki emberek naponta, akiknek nem is kellene meghalniuk. Nem tudunk azokról semmit, akik szegénységük, nyomoruk, hátrányos helyzetük, hajléktalanságuk miatt veszítik el életüket. Ezek az emberek egyszer megszülettek, csecsemők voltak, szüleik éppen olyan boldogok voltak, mint mások szülei, előttük is ott állt az élet, amely aztán nem egészen úgy sikerült, ahogy szerették volna. Életük éppen olyan értékes, mint bárki másé. Vannak, akik tehetnek róla, vannak, akik nem, hogy az életük zsákutcába jutott. De egy biztos, hogy az esélyeikkel, az emberhez méltó élet feltételeivel együtt veszítették el méltóságukat, és váltak a maguk szemében is olyanokká, ahogyan a külvilág tekintett rájuk. Emberként születtek meg, de emberhez méltatlan módon és okból, közülük nem kevesen állat módjára haltak meg.

Egyetlen ember van ebben az istenverte országban, aki úgy tekint ezekre a szerencsétlenekre, mint Isten teremtményeire, ugyanolyan emberi lényekre, mint az élet napos oldalán élőkre. Iványi Gábor az egyetlen irgalmas szamaritánus, aki bekötözi a lelki és fizikai sebeiket, megmosdatja őket, megeteti őket, megmenti az életüket. Egész családja ezt csinálja. Felesége dolgozhatna elegáns irodában vagy jól felszerelt magánklinikán, de ő szó szerint a szarból mossa ki a magatehetetlen embereket, irtja a bolhájukat, gyógyítja a köszvényüket, ápolja a nyílt sebeiket évtizedek óta. Iványi Gábornak minden gyermeke ugyanebben a szolgálatban tevékenykedik. Nem kényszeríti őket senki. Kisgyermekkorultól fogva ezt látták, számukra ez a természetes. Jártam többször Iványi Gábor békásmegyeri panel lakásában, ahol hat gyermeket neveltek fel. Már felnőttek voltak a gyerekek, de még mindig a kis panelben szorongtak, mert az ő szüleik mindenüket másnak adták. Nem a vagyon gyarapításával törődtek.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon keveset tudsz te Magyarországról, ha szerinted egyedül Iványi végez ilyen tevékenységet.
Szóval szerintem inkább csendben kéne maradnod, mert még inkább látszik, hogy mekkora sötétség lakik benned.
Amúgy egyszer már elbúcsúztál az olvasóktól, mondván, hogy már nem fogsz többet írni idén, mivel a gonosz emberek nem értékelik a te világmegváltásodat. Persze az is egy pszichiátriai tünet, hogy ennyire feledékeny vagy...

Bartus hitelessége és következetessége.

„„Kedves Olvasóink,
elnézésüket kérem, de erre az évre elköszönök. Én még életemben ilyen értelmetlen munkát nem végeztem. Felőrli a napjaimat, megeszi az életemet ez a website, képtelen vagyok bármi fontosat és értelmeset csinálni mellette. Ez nem egy embernek való munka. Elegem van, hogy spamek törölgetésével telik a napom és nácik moderálásával telik az életem. Semmi értelmét nem látom az egésznek, minden percért kár, amit erre fordítok, egyetlen betűt is kár volt írni, az egésznek semmi értelme. Nemhogy pénzem nincs belőle, de saját pénzemen állítom ki magam emberek mocskolódása elé. Nem szeretnék tovább így élni. A hírek mennek továbbra is, azt fenntartom, amíg tudom, de nem szeretnék egy hónapig még ránézni sem az online felületre. Elegem van belőle. Semmi értelmét nem látom egyetlen cikknek sem. Ez teljesen felesleges időtöltés. Sajnálok minden percet, amit itt cikkek írásával töltöttem, a többiről már nem is beszélve. Hadd csináljam már végre azt, ami a dolgom lenne, hadd csináljak már valami értelmeset.
Megértésüket kérem.
Boldog Új Évet!”

:D
Ejnye! Már megint elírtad.
Így valóságosabb lenne; Bartus meg az irgalmatlan szamár-árus.

Nocsak, Bartus felzárkózott Fruzsi mellé (vagy fordítva ?).Ja a dokumentum filmes karrier csábító dolog.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés