Ferenc pápa bizottságot alakít a papi pedofília ellen

2013. december 6. 9:31
Az egyházi pedofília áldozatainak védelméért bizottságot alakít Ferenc pápa. A bizottságnak vallási és laikus tagjai is lesznek.

Az egyházi pedofília áldozatainak védelméért indít bizottságot Ferenc pápa, a testületnek egyházi és laikus tagjai is lesznek. A testület feladata, illetve célja az lesz, hogy felmérje azt, hogy egy pap alkalmas-e a hivatására felmérése, ellenőrizze az előéletét. A testület fokozottan kíván együttműködni a pedofíliát elszenvedő áldozatok családjaival és a hatóságokkal is.  

A bizottság áttanulmányozza majd a jelenlegi programokat a gyerekek védelme szempontjából is, és javaslatokat kezdeményez a kúriánál a püspökökkel, a püspöki konferenciákkal és az egyházi vezetőkkel együttműködésben” – mondta el Sean O’Malley bostoni bíboros, a bizottságról szóló javaslat egyik előterjesztője.

Az egyház és a pápa lépését az indokolhatta, hogy az utóbbi években több katolikus papról derült ki, hogy gyerekeket molesztált. A Vatikánban egy nyolcfős bíborosi tanács csütörtökig tanácskozott az egyház reformjáról. A tanács javaslatai közé tartozott a pedofíliaellenes bizottság is.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ferenc pápa rendet fog tenni.Mégis a bizottság mellett hasznos volna a szemináriumra jelentkezők alapos vizsgálata, és a cölibátus eltörlése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában