Orbán: Száz év múlva is magyarul éneklik a zsoltárt unokáink Rimaszombaton

2013. november 19. 8:15
A rimaszombati református templomban Orbán Viktor arról beszélt, hogy 119 határon túli, ezen belül 23 felvidéki templom újult meg az elmúlt három évben a kormány támogatásával.

A rimaszombati református templom vasárnapi hálaadó istentiszteletén Fazekas László püspök hirdette az igét. Az istentiszteleten részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, aki beszédében többek között a következőket mondta: 

„Ahhoz, hogy templomaink és iskoláink megújuljanak, tisztelt hölgyeim és uraim, szükség van egy erős anyaországra is, amely képes túllátni a saját határain. Magyarország kormánya 2011 és 2013 között összesen 119 határon túli templom és egyházi épület felújítását támogatta. Ezek közé tartozik az a 23 felvidéki templom és egyházi épület is, amelynek felújítását több mint 60 millió forinttal segítette az anyaország. Tisztelt rimaszombatiak! Ha elkötelezzük magunkat, és sikerül megőriznünk a templomainkat és az iskoláinkat, akkor minden esélyünk meglesz arra, hogy a magyarok közössége újra gyarapodásnak induljon a Kárpát-medencében, akkor száz év múlva is magyarul éneklik itt, a rimaszombati templomban a zsoltárt unokáink és azok unokái is. Pontosan úgy, ahogyan ez méltó Károli Gáspár és Szenczi Molnár Albert népéhez.”

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagy ha nem csináltok valamit, de azonnal, akkor kínaiul fog énekelni az unokád amikor ébreszti kínai gazdáját a felcsúti birtokán.
http://www.monoricenter.hu

"...szükség van egy erős anyaországra is, amely képes túllátni a saját határain...."

Ettől a nagy rettegés a maffiabaloldalon. Ha megerősödik Magyarország, akkor képes megvédeni nemzetét határon innen és túl.
És ez nagyon nem tetszik a balliberálisoknak, mert valójában igazi liberálfasiszták ők, mind gondolkodásukban, mind elnyomó, másokat kisemmiző szándékaikban. És ezt is tették, teszik, bárhol megragadják a hatalmat.

Soha, egyetlen tapodtat sem szabad meghátrálni, nincs engedmény, mert abban a pillanatba visszaélnek vele és ránk rontanak.

Isten óvja Magyarországot és nemzeti kormányát!

Tökfej!

A magyar kormány minden olyan törekvést abszolut mértékben támogatott, amit az erdélyi magyar képviselet.

Ha az RMDSZ politikája ezt kívánta, akkor ezt tette.

Ha nem eztv tette volna, akkor hörgött volna csak igazán az ellenzék és a szélsőség, mondván, hogy szembe megy az érintettekkel.

Abban a pillanatban, amikor az auronómia követelése többségi támogatást kapott, a magyar kormány azonnal mellé is állt.

Ez történt, kispupák, ha a hablatyolás mellett tud gondolkodni és emlékezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés