Erdő Péter a munka fontosságáról beszélt

2013. november 17. 11:47
A társadalomnak segítenie kell tagjait abban, hogy megfelelő foglalkozást találjanak, mondta Erdő Péter bíboros vasárnap a fővárosi Szent István-bazilikában tartott szentmisén.

Hangsúlyozta: a munka tehát azért értékes, mert „általa részt veszünk Isten teremtő és megváltó művében, és segítjük embertársainkat. De értékes azért is, mert munkával tartjuk fenn a saját életünket. Márpedig az életünk nem a vak véletlen játéka, hanem Isten akaratából örök boldogságra hivatott” – emelte ki a bíboros.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos nagy vesztesége a katolikus egyháznak, hogy Erdő Péter vezeti. A kisebbségekkel szembeni tolerancián kívül, nincs a bíborosnak, a püspöki karnak valós társadalmi üzenete.

Sokan imádkoznak azért, hogy Erdő bekerüljön valamelyik vatikáni hivatalba, s végre legyen egy karizmatikus, a magyar nemzet iránt elkötelezett főpásztora az egyháznak.

Igaza van Ferenc pápának, ezeknek az embereknek ki kellene szállniuk a luxus autóikból, le kellene ereszkedniük a nyáj közé, s ferences szerénységgel közelíteni az élethez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés