Ezért nem írtam alá Iványi Gáborék egyháza mellett

2013. október 4. 8:32

Szegő Péter
HVG
Ha aláírásommal segítettem volna a MET ügyét, azzal elfogadtam volna a 2010 óta regnáló hatalom által megalkotott egyházügyi törvény szabta kereteket.

„Az alá nem írásom a körülményeknek szólt. Nem a MET-nek kell a kerítésen belülre kerülni, hanem a kerítést kell megszüntetni. Attól, hogy a MET egyházzá válik, a törvény még úgy elfogadhatatlan, ahogy van. (…)

Ha aláírásommal segítettem volna a MET ügyét, azzal elfogadtam volna a 2010 óta regnáló hatalom által megalkotott egyházügyi törvény szabta kereteket. Ha azonban a MET egyházzá válik, attól még az asztallábimádók vagy a dzjrskjhben hívők nem lesznek a rendszer részei, s maga a fölállított jogi keret nem lesz kevéssé elfogadhatatlan.

Ezért nem írtam alá a MET-tagságot megerősítő nyilatkozatot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

> és ezzel elköveti a bűnt, melyet az istenük büntetni hivatott.

Porban és hamuban fetrengek egy olyan erkölcsi nagyság előtt, mint Ön.

Ember, nem látja, mennyire nyálas ez a duma? A büszke ateista, aki Isten törvényeit kéri számon a hívőkön! Ez már a XVIII. században is ócska pózolás volt, azóta meg végképp megunt kacat lett.

Szerintem meg az egyetlen korrekt eljárás, ha a dolgot magát nézzük. Föltettem én a kérdést, hogy milyen alapon moralizál, amikor világnézete szerint minden ember, akármilyen moralitású is, előbb-utóbb elpatkol?

"attól még az asztallábimádók vagy a dzjrskjhben hívők nem lesznek a rendszer részei, s maga a fölállított jogi keret nem lesz kevéssé elfogadhatatlan."

Igaz is, nem szabad diszkriminálni az asztallábimádókat. Európa kellős közepén!

Válaszok:
kalotaszeg | 2013. október 14. 22:10

Európai viszonylatban még most is Magyarországon működik a legtöbb "EGYHÁZ"-státusznak örvendő vallásos közösség.

Mekkora intézménydumping!

Annak ellenére, hogy Fletó kijelentette: szabad országban, és nem keresztényben akar élni!

"Az új törvény a régihez képest határozott visszalépés a szekularizáció rögös útján. "

Szegő nyilatkozatából tisztán kiderül, hogy a fordulat utáni egyházdömping NEM a vallásszabadság támogatását szolgálta, hanem pontosan az vallásosság értéktelenítését, semlegesítését és a totális szekularizációt. (Luther megjegyzése ismét igazolódik: Amit az ördög nem tud tönkretenni, azt túlzásba viszi)

Mint ahogy a melegházasság a házasság és a "polgári" család totális lejáratását szolgálja, semmi mást - a többi szentimentális mese habbal.

Szegő ideológiai háborút folytat egy 2000 ( akár 4000) éves kultúra ellen, és nem érdekli egy vallásos szeparatista léte vagy nemléte. Iványi csak addig kellett felekezeti ölebnek, amíg nem volt képest megszerezni az egyházi státuszt. Most érdektelenné vált, vagy inkább osztályellenséggé, a klerikális reakció részévé.

Iványi Gábornak szívből kívanok – mindezek ellenére – áldásos munkát, bár kötve hiszem, hogy újdonsült kis egyháza javát szolgája ez a vérmes támogatókör.

Nem hitből, Jézus iránti szeretetből, hitvallásos meggyőződésből csatlakozott jozzá a rengeteg aláíró - mégcsak nem is szolidaritásból –, hanem puszta orbángyűlöletből és bosszúvágyból, kicsinyes, megátalkodott szellemi vakságból.

Pontosan az a kusza hatalmi erőtér emelte jogi státuszba a MET-et, ami által olyan végzetesen korrumpálódtak népegyházaink a történelem során.

A MET-et most kikiáltotta 10.000 megátalkodott egyházgyűlölő, Miklós Imre szellemi örökösei. Lesújtó egy perpektíva!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés