Mi van? Mi van? Mi van?

2013. október 2. 8:29

Soós Szilárd
Reposzt.hu
Ha ma Magyarországon eléggé demagóg valaki, akkor holnap már nem biztos, hogy csupán szimbolikus a polgárháború.

Ez több szempontból veszélyes. Nem ismernek el maguk felett senkit tekintélynek, döntőbírónak, hisz azt maguknak sajátították ki. Saját magukból vezetik le a az erkölcsöt, a jó, a tökéletes fogalmát. Münchausen báró ugyan ki tudta magát saját hajánál fogva rángatni a mocsárból, de csak papíron, a mesében.

Ez azt jelenti másfelől, ha ma Magyarországon eléggé demagóg valaki, akkor holnap már nem biztos, hogy csupán szimbolikus a polgárháború. Holnap ilyen erővel már papokat húznak elő, polgármestereket, tanárokat, gazdákat, akikre haragszanak, és vernek halálra, akasztanak fel, kínoznak meg. Aki nem a mi táborunkba van. De azt is mi mondjuk meg, ki van a mi táborunkban.

Nekem nem kell azt mondaniuk, hogy ők csak véletlenül, idegből lettek ilyenné. Magyarázat van, mentség nincs. Átléptek egy határt, amelyen már nem tudnak visszajönni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Tehát nem a bal- és nem a jobboldalról, hanem mindkettőről. És ezért igaz. Akkor is, ha az egyes oldalak "lelkes tömegei" csak a túloldalon látják meg a szemetet."


Ezzel a kijelentéssel egyet tudtam érteni.
Viszont ezzel

"fertőz a katolicizmus"

hiteltelenné tetted az előzőt is. Ha egy keresztyén fertőző valaminek aposztrofálja azt a vallást amiből kiszakadt, az ne mutogasson azokra akik bűnbakokat keresnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában