A Három királyfi mozgalom családi napot tart szombaton a budai Várban

2013. október 2. 9:24
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szombaton családi napot tart a budai Várban az Országos Széchényi Könyvtárban, a felnőtteket előadásokkal, a gyerekeket játszóházzal, kézműves programokkal várják.

Előadást tart például Túry Ferenc és Hada Zsuzsanna pszichiáter, valamint Dobó Márta gyermekgyógyász. A programokon szó esik majd a párkapcsolatok megóvásáról, a konfliktuskezelésről és a kommunikációról. Az érdeklődők kaphatnak munkaügyi, munkajogi vagy karriertervezési, illetve életvezetési tanácsokat is. A gyerekeket 14 éves korig várják, a kisebbek felügyeletét játszóházakban vállalják, míg az idősebbek számára könyvtári kalandtúrát szerveznek. A családi napra a www.haromkiralyfi.hu oldalon lehet jelentkezni.

A mozgalom már eddig is több rendezvényt, programot és szolgáltatást – köztük társkeresőt, teaklubot – indított társkeresőknek, házasoknak, illetve párkapcsolatban élőknek, valamint gyermeket vállalóknak. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elindítója a 2012-ben elhunyt Kopp Mária orvos-pszichológus, aki a Népesedési Kerekasztal szervezőjeként is dolgozott a magyar családpolitikáért. A mozgalmat 2009-ben azért hívták életre, mert Magyarországon a fiatalok átlagosan 2,4 gyermeket terveznek, mégis csak 1,3 születik meg. A mozgalom abban kíván szerepet vállalni, hogy a kormányoknak tett javaslataival, illetve saját programjaival olyan feltételeket teremtsen, amelyek elősegítik a családteremtést, a gyerekvállalást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés