Összegyűjtötte a tízezer aláírást Iványi Gábor felekezete

2013. október 1. 9:16
Több mint tízezren ismerték el aláírásukkal, hogy tagjai Iványi Gábor metodista lelkész szervezetének, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek – írja a NOL. Iványiéknak az egyházi státusz megszerzése a céljuk.

Az egyházi törvény értelmében tízezer tagot igazolniuk kell azoknak, akik az egyházi státuszt meg kívánják szerezni. Iványi Gábor szervezete, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség összegyűjtötte az előírt tízezer aláírást – derül ki a NOL cikkéből.

Korábban nem rendelkezett hitelesített névjegyzékkel a felekezet, ezért Iványi arra kérte a híveket, hogy egy nyomtatvány segítségével igazolják tagságukat. Az aláírásgyűjtésre egy hónap állt rendelkezésre, ez szeptember 30-án, hétfőn járt le. A tízezer aláírást bizonyító közjegyzői nyilatkozatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának fogja átadni Iványi Gábor.

Korábban a Népszava egyik blogjában kérték az olvasókat arra, hogy aláírásukkal álljanak ki a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett. Mint Facebook-bejegyzéséből kiderül, az MSZP-s Szanyi Tibor is jelentkezett pártoló tagnak. 

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szanyi Tibor is jelentkezett pártoló tagnak. "

Pártoló tagnak? Csak nem pártként akarnak indulni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában