A sír, hol nemzet süllyed el

2013. szeptember 18. 8:07

Bartus László
Amerikai Népszava
A katolikus egyház a saját kreált ellenségét a magyarok ellenségéve teszi, és a zsidók elleni háborúját a magyarokkal (máshol más nemzetekkel) vívatja meg.

„A magyar pusztulás oka, hogy a nemzeti identitást azonosította a katolicizmussal és a reformált katolicizmussal (álnéven a »kereszténységgel«). A magyar identitást egy antiszemita ideológiára helyezték. Ezt fejezi ki a pápától kapott »szent« korona, a »keresztény« gyökerek a Fidesz alaptörvényében is. Ez a sötét árny borul az országra, ez uszít egymás ellen magyart és magyart, átkozza a zsidókat, akik ezzel az országgal még csak jót tettek. A katolikus egyház a saját kreált ellenségét a magyarok ellenségéve teszi, és a zsidók elleni háborúját a magyarokkal (máshol más nemzetekkel) vívatja meg. Ha ez nem változik meg, Magyarország meg fog szűnni, mert a halál sötét idológiája a halálba viszi.

Visszatérve: mindez azt is jelenti, hogy a holokauszt 70. évfordulóját úgy ünneplik meg Magyarországon, hogy a gyilkosok ideológiájával szemben megértést és toleranciát képvisel, a gyermekholokauszt emlékművével a felnőtt zsidók bűnösségét és jogos halálát hirdeti a magyar kormány. Ennél mocskosabb gazemberséget a föld nem hordott a hátán. Holokauszt megemlékezés címén antiszemita propagandát terjesztenek, a zsidók ellen uszítanak, meggyalázzák a haláltáborok áldozatait, relativizálják és felmentik a gyilkosok tetteit. Esztelen módon ötmilliárd forintot akarnak költeni egy emlékműre, amellyel olajat öntenek az antiszemitizmus tüzére. Érzéketlenül egy pályaudvar mellé helyezik azt, miközben a holokauszt után egy zsidó nem tud ránézni egy vonatra. Bárkivel bármennyiben fogadok, hogy az ötmilliárd forint felét jó szokás szerint ellopják. Miközben az értelmetlenül magas összeggel indulatokat keltenek a »tolvaj« zsidók ellen, ők maguk még a holokauszt gyermekáldozatainak ürügyén is lopnak. Ahogyan a deportálásokban való buzgóság mögött is a Prohászkáék keltette gyűlölet mellett a harácsolási szándék állt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szezőnek talán meg kellene kérdeznie, hogy Izraelben mi a nemzeti identitás alapköve, s hogy ott tiltakonak-e ellene az emberek? Én tisztelettel tekintek minden olyan népre, amelynek erősek a gyökerei, a nemzeti identása. Miként a zsidóságnak is.

Csak azt nem értem, hogy miért kell ezt a szerzőnek más népek esetében megkérdőjeleznie, s megint forró olajat öntenie a tűzre,beállnia abba a kórusba, amelyik egyébként is a különbözőségek, s nem a találkozási pontok megtalálásában jeleskedik. Miért kell megkérdőjeleznie egy egész nép identitását, történelmét?

Talán vethetne egy pillantást Ferenc pápa több mint gesztusaira is, amelyet nagyra értékelnek Izraelben is. Arra is emlékeznie kellene, amikor II.János Pál pápa meglátogatta Rómában Toaff főrabbit, a római zsinagógában. Ha a szerző célja az árok mélyítése, akkor jó irányban halad.

Egy dologban viszont igaza van, Ő is értelmetlenül magasnak tartja az öt milliárdot. Ne a milliárdokkal próbáljunk emlékezni, a kegyeletet leróni, megvásárolni, hanem valós, belső érzelmekkel, együttérzéssel. Amint korábban is írtam, megjelenésében is méltó megemlékezéssel, de nem a külső hívságok felvonultatásával, hanem a gyász elfogadot keretein belül maradva.

Ezért is javasoltam, hogy a hazai zsidóság rengeteg nyerne azzal, amennyiben önként lemondana erről az öt milliárdról, s más, a ma élőket szolgáló célokra fordítaná. Egészségügy - Szél Bernadett javasolhatná is a MAZSHISZ-nek, hogy ennek a pénznek az egy részéből támogasság a Pető Intézetet -, de hosszú lenne a sor, ahová lehetne ezt a pénz költeni. Hozzászóló társaim is tudnák bővíteni a sort.

A szerző koránál fogva nem volt ott Faludyval, amikor ledöntötték Prohászka szobrát, Ő a szellemi döntögetést gyakorolja, mindhiába.

Ha jól tudom jövőre nemzetközi konferenciát is tatanak Budapesten az antiszemitizmus kérdésköréről, mondván, hogy ez hazánkban különösen emelkedő tendenciát mutat. Bízom abban, hogy az okok keresésekor példaként táergyalják majd a szerző jelen írását is.

A szerző sorai ugyanis kizárólag az antiszemitizmus szításra, s persze a kormány lejáratására alkalmasak. Azért jó lenne olvasni a túloldalról olyan választ is, amely elítéli a szerzőt. Hallgatásuk a mély beleegyezéssel ér fel, figyeljük meg a reakciókat.

ez az írás tényleg elképesztő. köszi a mandinak, hogy beszemlézte, tényleg minden mondata egy gyöngyszem. óriási kedvem támadt az egész írást elolvasni, de nem tudom magam rávenni, hogy az amerikai népszavára kattintsak.

nagyon élvezem, mikor az egyik szélsőség a katkókat a zsidóság fiók-vallásának tartja, ami eltiltja a hívőit a pénzzel való foglalkozástól, ezáltal rabszolgákat képezve magának.
a másik szélsőség meg a nyilvánvaló tényektől cseppet sem zavartatva arról értekezik, hogy a katkók ki akarják írtani a zsidóságot.

olyan ez, mint a kádárista náci orbán.

Ez a szöveg mind általában a zsidókról, mind konkrétan Radnótiról szólva egy marhaság.

Köszönöm a megjegyzését, valóban jó lenne, ha a közös nevező megtalálása, az élhető közös otthon megteremtésének, az egymás identitásának vágya, elfogadása mozgatná az embereket, s nem a gyűlölködés szítása.

Válaszok:
Antigoné | 2013. szeptember 18. 9:38

A katolikus vallás (de lényegében a többi keresztény hit is) az emberiség egyetemességén alapul. A zsidó vallás nem tudta levetni törzsi, kirekesztő jellegét. Ez az ellentmondást a vallások megszüntetésével kívánják egyre több európai és amerikai országban megszüntetni, ami még rosszabb.

Válaszok:
Senye Péter | 2013. szeptember 18. 9:30

Csatlakozom kardosdoktorhoz, és az Ön mostani kommentjéhez is.
Jó iklyen írásokat is olvasni a Mandin, nem halt még ki a józanság és a (nem túlhajtott, de emberi)tolerancia.
Üdv

Válaszok:
Antigoné | 2013. szeptember 18. 9:38
Türelem | 2013. szeptember 18. 9:42

Köszönöm, az Ön írásai is mindig közel állnak hozzám.

Megtisztel soraival, s egyben bizonyítja, hogy nem szabad általánosítanunk egyik oldalon sem.

A hallgatás felvetésével nem kirekeszteni próbáltam, s kérem, hogy ne az árokásást olvassa ki belőle. Egyszerűen Babits sorai jutottak eszembe - " mert vétkesek közt cinkos aki néma" - , s mondandóját minden politikai oldalra érvényenek tekintem, magamra nézve is.

S van példa a hallgatás megtörésére. Vári György korábban aláírt egy olyan nyilatkozatot, amelyben elítélték az Erdő Mária által írott ketekizmust. Majd szeptember 15-én Vári a Ketős Mércén megjelentetett egy írást, "Bocsánatkérés és magyarázat" címmel.

Ebben Vári leírta, hogy: "...hibáztam, felvilágosul gőgőm indokolatlan volt", tovább elismerte, hogy kezdeményezésükkel csak tovább pörgették a háborús retorikát. Beismerése, bocsánatkérése példamutató volt.

Én már régóta mondom, hogy pszichiátert és/vagy gyógyszert kellene már cserélnie ennek az embernek látszó személynek...

Szerencsétlen, még mindig itt tart.

Poros, elfogult, félművelt katolikofóbia.
(mondom, mint református)

A Bartus féle, átvedlett, de szellemi struktúrájában azonosítható antiszemitizmus. Egy az egyben ugyanúgy működik, ugyanolyan paranoid zárt rendszer - csak lilában.

Bartus, ha még nem vetted volna észre: az antiszemitizmus nem konfesszionális kérdés. A múlt szazadforduló óta leginkább a protestáns nép- és szakadáregyházakban dívik, nem az univerzalista és internacionális katolicizmusban. Tudod, az ember a nagytakarítást ÖNMAGÁNÁL kezdi, az ökumenét pedig a másik krisztiánosz felekezetnél. Különben nem leszel hiteles a zsidók előtt sem.

azért ezek az emberek nem azonosak a bevagínorozott gyerekekkel. Remélem, eddig még te is képes vagy emberileg érezni.

azért ezek az emberek nem azonosak a bevagínorozott gyerekekkel. Remélem, eddig még te is képes vagy emberileg érezni.

Bartus ott Amerikában

pápább a pápánál
zsidóbb a zsidóknál
böszmébb a Böszménél
népszarabb a Népszavánál

Mindent muszáj túllicitálnia. Még önmagát is, minden egyes írásával.

Akinek ilyen pártfogója van, annak nem kell ellenség...

Mi az, amit e cikkből le lehet szűrni? Egy fillért sem szabad rájuk költeni!

Szegény komoly irodalmi sikert ért el. Azzal a három szóval nyitott, hogy "a katolikus egyház", ezért évek óta először elolvastam a cikkét. Kár volt.

Zavarodott fejtegetés is tartalmazhat igazságot: "a katolikus egyház saját kreált ellenségét a magyarok ellenségévé teszi, és a zsidók elleni háborúját a magyarokkal vívatja meg" - tehát elismeri,zsidók álltak az Ávó rémtettei mögött. Ám erre a bosszú népét nem kellett a Vatikánnak rávenni, tették azt saját maguktól is, a pápának abba nem volt beleszólása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés