Jöttök-e a mennybe ti is, ateisták?

2013. szeptember 12. 21:50
Katekéta
Militia Christi
Most egy baloldali újságnak részletes választ adott a pápa, és így van alkalom bepótolnom, ami elmaradt. Jösztök-e a mennyekbe ti is, kik nem hiszitek az Urat?

Van, hogy az élet egy adott pillanatában a semmiből jelenik meg az elhívás, mások lappangva évekig érzik. Kicsit olyan, mintha állandóan személyi hívóval kommunikálna velünk az Isten. A menyegzős lakomára persze minden ember kap meghívót, de lesznek, akik nem jönnek el, nem veszik föl a szép ruhájukat. Mégis vajon kinek nagyobb a bűne? Annak, aki sosem hallott igazából Krisztusról hiteles szájból vagy annak, aki megkapta az elhívást, de nem érdekli?

Arra célzok, hogy talán nem olyan könnyű pálcát törni egy ateista fölött, mikor körülnézünk, és látjuk a hitehagyást elkövetőket, esetleg a kiugrott papokat. Mikor valaki évekig megéli a hitét, majd lustaságból, fáradtságból elhagyja az életéből. Kikopó szokás csak a szentmise, nem szakrális esemény. Ez miért nem nagyobb bűn, mint az, hogy valaki egyszerűen nem érti, mi történik a mise alatt és neki nevetséges hókuszpókusznak tűnik? Mert aki már fölismerte az igazságot, de aztán elveti magától, biztosan súlyosabb vétket követ el, mint akinek nem volt módja megismerni.

Én azt hiszem, érdemes a saját házunk táján is söprögetni. Nekünk is minden hajnalban újra és újra meg kell erősítenünk a hitünket és minden alkonnyal hálát adni érte. Magunkkal, a saját hitünkkel törődjünk, méghozzá annyira, hogy tanuljuk, éljük meg és ami még fontosabb: képviseljük. Nem ékes prédikációk és logikus levezetések révén halászhatunk lelkeket a Mindenhatónak, hanem példamutató élettel. Úgyhogy az ateizmus felszámolása itt kezdődik: a hívők között. A mi fejünkben, a mi tetteinkben. Nem az ateistát kell megjavítani, kedves testvéreim, hanem önmagunkat.

Isten áldjon mindannyiunkat!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Írod: "A hitet "belátni" nem lehet. Mert akkor az már nem hit."

Ezt a hülyeséget honnan veszed? A hit egyszerűen az emberi megismerés egyik módja. Egy csomó dologról nem személyesen győződünk meg, hanem hiszünk azoknak, akik megtették. Pl. soha nem jártam Amerikában, de hiszek annak a rengeteg embernek, aki ott élt, és akinek a tanúságtétele eljut hozzám.

Egy érzékenyebb, de még mindig evilági példát mondva, itt a mandin számos okos emberrel találkozhatsz, akik nem hisznek a Holokausztban, vagyis hazugsággal vádolják azt a rengeteg embert, akik elmondják az ezzel kapcsolatos emberi tapasztalatot.

A keresztények azoknak az első tanúknak hisznek, akik azt állítják, hogy találkoztak a föltámadott Krisztussal, és ez teljesen megváltoztatta az életüket. Meg persze mindazoknak is hisznek, akik a századok folyamán erre a valóságra építették életstratégiájukat, és működött a dolog. Pl. Teréz anyának is hiszek, meg Böjte Csabának is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában