Megölték a cibakházai plébánost

2013. szeptember 11. 17:28
A 72 éves férfit szerda délelőtt holtan találták otthonában, az eddigi adatok szerint bűncselekmény áldozata lett. A plébános több mint 30 éves szolgált a faluban.

Holtan találtak otthonában szerda délelőtt egy 72 éves cibakházai férfit. Az eddigi adatok szerint az idős ember bűncselekmény áldozata lett – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Pásztorné Kovács Ágnes annyit mondott még, hogy a rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel több információt egyelőre nem közöl. A megyei főkapitányság emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Máthé György, a váci egyházmegye szolnoki kerületének esperese az MTI-nek elmondta, hogy az áldozat a helyi plébános volt, aki több évtizede került Cibakházára. „Egyszerűen és szerényen élt, hivatása teljesítése közben sikerült mindenkivel megszerettetnie magát. Sokat segített a szegény sorsúakon, a nehéz anyagi helyzetben lévők hozzátartozóit többször ingyen temette el” – fogalmazott.

A Magyar Katolikus Egyház Váci Egyházmegyéjének honlapja szerint az 1940-ben született Sz. András plébános, nyugalmazott esperes 1979 július elsejétől szolgált Cibakházán. 1987 és 1994 között a szolnoki kerület esperese volt.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyan, a palesztin gyerekek lemészárlásának ugyanígy örült. Elvette az eszét a felsőbbrendűségi tudat.

Egy nagyon hasonló eset jutott eszembe. Varga Laci atya mesélte, hogy egy idős, nyolcvan valahány éves kollégáját, egy öreg papot brutálisan meggyilkolt két fiatal, mondhatni a semmiért. Sokszor adott nekik élelmet, kisebb összegeket az öreg, de akkor nem volt éppen mit adnia és megölték. Varga Laci atya az előadásában kitért arra, hogy egy alkalommal amikor börtönpasztorációt végzett találkozott benn az egyikükkel. Az ő szíve is háborgott és tele volt haraggal,mert személyesen ismerte és becsülte az idős papot, de ez a találkozás mégis végképp megváltoztatta azt a fiatalt.

Keresem az előadásai között, ha megtalálom belinkelem.

Téged senki nem hiányol, ha elutazol mondjuk egy hónapra? Mert ez a szegény plébános, Isten nyugosztalja, Cibakházáról végleg elköltözött. Befejezte tanulmányait, az örök világosság fényesekedjék neki.

Ja, és némiképp zavar, hogy akik meggyilkolták, azok viszont közöttünk vannak. Akik gúnyt űznek a meggyilkolásából, azok is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában