Pedofília-ügybe keveredett a dominikai pápai nuncius

2013. szeptember 5. 10:30
Pedofília-gyanú miatt felfüggesztették, és visszarendelték a Vatikánba a pápai állam dominikai nagykövetét.

A 65 éves, lengyel születésű Josef Weselowski püspök már augusztusban visszatért a Vatikánba, így már ott érték a dominikai televíziócsatornák hétfői hírei a pedofíliavádról. Weselowski püspök ügyét a szentszék vizsgálja ‒ adta hírül a Euronews.

A törvény mindenkire vonatkozik, ha a pápai nuncius megsértette azt, nem lesz bocsánat. Ez nem függhet állampolgárságtól, vallástól, felekezettől, politikától” – mondta a hat éve a szigetországban szolgáló nagykövet ügyéről Agripino Nunez Collado, a katolikus egyház karibi szóvivője.

Főpapokat, püspököket és bíborosokat is gyanúsítottak már meg korábban gyermekmolesztálással, de most először keveredett pápai nuncius pedofíliagyanúba. Ráadásul Ferenc pápa márciusi megválasztása után bejelentette, hogy le akar számolni az egyházi pedofíliával, és tervei szerint megbünteti a szexuális visszaéléseket a papság körében.

Josef Weselowski pápai nunciusként diplomáciai mentességet élvez, és ezt a karibi ország tiszteleben is tartja – nyilatkozta Francisco Domínguez Brito főügyész. A dominikai főváros, Santo Domingo ügyészségének vezetője, Yeni Berenice Reynoso viszont kijelentette: a főpap elleni vádakat a szigetország hatóságaival vizsgáltatná ki.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De mért nem engeditek őket megnősülni - szent Péternek is volt felesége, és a mai papok cseppet se szentek!

Dr. Philip Jenkins, elismert egyetemi tanár, író, http://en.wikipedia.org/wiki/

Philip_Jenkins húsz év kutatómunkájával a háta mögött írt egy könyvet “Pedofilok és papok Egy modern krízis anatómiája címmel”. A könyvében a média által tendenciózusan elhallgatott tényeket taglalja, úgymint

1. A cölibátus nem okozója a pedofíliának,a nős férfiak között több az erőszak tevő mint a nőtlenek között.
2. A legtöbb, gyermekek sérelmére elkövetett szekszuális abúzus családon belül történik.
3. Az összes vallási felekezet körében történnek ilyen jellegű visszaélések, a katolikusok sem kivételek,DE statisztikailag a lista alján vannak, holott ez a legtöbb hívet számláló közösség világszerte.
4. A gyermekek elleni erőszak a társadalom minden területén elterjedt, iskolákban, ifjúsági szervezetekben, sportklubokban stb.
5. A statisztikák szerint a papok között sokkal kevesebb valószínűséggel találni erőszaktevőt. A listát a doktorok, a farmerek és a tanárok vezetik, NEM A PAPOK.
6. A különböző vallások hirdetői közül a katolikus papok között van a LEGKEVESEBB pedofil.
7. A katolikus papok által elkövetett visszaélések, bűncselekmények kapják a legnagyobb sajtóviszhangot, a katolikus ellenesség miatt.
8. Különbség van a pedofília és a kamaszok iránti szexuális vonzódás között. A legtöbb pedofil eset valójában kamaszok ellen elkövetett erőszak.( Természetesen attól még bűncselekménynek számít, ha kiskorú ellen irányul, jegyzem meg én.)
9. Az előző pontnak azért van jelentősége mert a legtöbb fiatalkorú ellen elkövetett erőszak homoszexuális indíttatású, de ezt a PC média elhallgatja, mivel nem akarja rossz színben feltüntetni a homoszexszúálisokat.
10. A tulajdonképpeni pedofíliával vádolt katolikus papok száma csekély. Egy is több mint sok, jegyzem meg újra én, de a tények is fontosak.

Tovább is sorakoztatja az esetekkel kapcsolatos tényeket az író, http://www.redding.com/news/20.. érdemes ezeket mérlegelni, feltéve ha nem a katolikus egyház és a papok lejáratása a cél, na és a gyűlöletkeltés. Aki bűnös az lakoljon, de a tények azt mutatják, hogy bűnösök minden vallásból és az élet különböző területeiről akadnak sajnos. Viszont a katolikus papok vannak a média által pellengérre állítva.

Nem, nem ezek fognak hittant tanítani nálunk.
Találj ki valami mást.

Azt gondolom tudod, hogy azok szoktak általánosítani, akiknek nem jut az eszébe semmilyen más érv...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában