Ekével rajzolta a földbe a pápa portréját egy olasz művész

2013. szeptember 04. 07:45

Traktorral és ekével rajzolta meg Ferenc pápa képmását a földbe szántva egy olasz művész Verona közelében - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

2013. szeptember 04. 07:45

A képmás több mint száz méteres, és csakis madártávlatból rajzolódik ki a szemlélőnek a dél-amerikai Nazca-vonalakhoz hasonlóan. Alkotója, Dario Gambarin szülei földjébe szántotta Castagnaro falu határában. A mű elég hamar elkészült, mindössze hat óra kellett hozzá.

Gambarinnak nem ez az első hatalmas alkotása: kinagyította már korábban Edvard Munch Sikolyát, és megmintázta Barack Obamát 2009 júliusában, amikor az amerikai elnök Olaszországba érkezett a Nyolcak csúcstalálkozójára. A művész nem az örökkévalóságnak alkot: műveit pár nap után „eltörli”. Csakis aratás és vetés között „rajzol”.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
regiszter
2013. szeptember 06. 13:17
giccs a tetőfokon
micream
2013. szeptember 05. 15:54
rákosiról meg zsírból csináltak szobrot a születésnapjára a magyar hentesek "Minél diktatórikusabb egy rendszer, minél megszállottabb a vezér, annál inkább dominál az a meggyőződése, hogy ő alkotta az országot, de legalábbis ő faragta újjá. Sokáig divat volt, hogy élő vezéreknek emeltek szobrokat, sőt a rómaiak idejében még istenek is lehettek életükben Augustus császár óta. De tudunk példákat még, ha szó szerint nem is nevezték istennek, a német-római császárok hatalma hasonlított az isteni állapothoz. De a modernkori történelemben pedig Hitlerek, Sztálinok, Mussolinik és kis Rákosik próbáltak istent alakítani, s mint tudjuk, csúfosan felsültek, mert senkit nem lehet istennek kinevezni. Szerte Németországban hemzsegtek a Hitler-szobrok, Olaszországban a Mussolinik, a Szovjetunióban a Sztálinok. Magyarországon pedig annyi kis kopasz Rákosi szobor volt, hogy Dunát lehetett velük rekeszteni, sőt még azt is feljegyezte a történelem szatirikus oldala, hogy néhány túlbuzgó hentes zsírból is készített Rákosi szobrot, igaz, sokba került ez neki. Na nem a zsír ára volt drága, hanem egy meleg nyári napon, olvadni kezdett Rákosi és ezt gúnyolódásnak vette az Ávó, a díj három év börtön volt."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik