Ferenc pápa telefonon hívja fel a segítségét kérő olaszokat

2013. augusztus 27. 21:18

Olaszország családjai a pápa telefonhívására várnak – írta az olasz sajtó, miután Ferenc pápa az utóbbi napokban több olaszt keresett meg telefonon.

2013. augusztus 27. 21:18

Másodszorra is telefonált a Ferri családnak Ferenc pápa – jelentette hétfőn a HuffingtonPost.it hírportál. A júniusban rablógyilkosság következtében meghalt Andrea Ferri vállalkozó családját Ferenc pápa először augusztus 9-én hívta fel, amikor az áldozat testvérével beszélt. Ferri rokonai a tragikus bűncselekmény után levelet írtak az egyházfőnek, imáját kérve. Az egyházfő vasárnap ismét telefonált Ferriéknek, és Andrea édesanyjával beszélt közel negyedórán át. A beszélgetés tartalmát nem hozták nyilvánosságra.

Ezt megelőzően augusztus 18-án Ferenc pápa Stefano Cabizza 19 éves tanulónak telefonált a Padova közelében fekvő Camin településre. Stefano egy héttel korábban szintén levelet írt a pápának Castel Gandolfóba. A levél tartalmát ő sem árulta el a sajtónak. Annyit tudni csupán, hogy Ferenc pápa első telefonhívásakor Stefano nem volt otthon. A fiú testvérével beszélő pápa, aki nem mutatkozott be azonnal, megkérdezte, mikor találja otthon Stefanót, majd később újból telefonált. „Ciao, sono papa Francesco” (Szia, Ferenc pápa vagyok) – mutatkozott be Stefanónak az egyházfő.

Ferenc pápa márciusi megválasztásakor elsőként az észak-olaszországi Piemontéban élő unokatestvéreit hívta fel, majd telefonon értesítette Buenos Aires-i cipészét is, hogy megtalpalt cipőjét a Vatikánba küldje utána. A Corriere della Sera napilap útmutatót közölt a pápával való telefonbeszélgetéshez, arra figyelmeztetve az olaszokat, hogy Ferenc pápa az egyetlen, aki még vezetékes készüléken keresheti őket otthonukban.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
regiszter
2013. szeptember 01. 22:28
Gátlástalan propagandafogás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik