A korrupció elleni fellépést sürgeti az Egyházak Világtanácsa

2013. augusztus 21. 20:52
Az Egyházak Világtanácsa (WCC) arra kérte tagegyházait, hogy csatlakozzanak a korrupció elleni, „Exposed 2013” nevű kampányhoz.

A WCC honlapján olvasható felhívás emlékeztet: különféle tanulmányok mutatták ki, hogy évente ezer milliárd dollár „esik ki” a világgazdaságból a gyakori megvesztegetés, a hűtlen kezelés és az adócsalás miatt. Ez ellen lép fel a több keresztény szervezetet tömörítő, a szegénység és a szociális igazságtalanság ellen küzdő Micah Challenge International mozgalom, amely „Exposed 2013” címmel hirdette meg világméretű kampányát.

Az október 14. és 20. között zajló akció keretében világszerte kétezer virrasztást tartanak a szegénységben élőkért, eközben egymillió aláírást terveznek összegyűjteni a kampány támogatására. A korrupció felszámolását szorgalmazó petíciót – további egymillió aláírással - a 2014 novemberében megrendezendő G20 csúcstalálkozó résztvevői elé kívánják terjeszteni.

A kezdeményezést az Egyházak Világtanácsa is támogatja, amely soron következő, tizedik közgyűlésén szintén napirendre tűzi a korrupció témáját. „A korrupció beágyazódott a fennálló gazdasági rendszerbe, kultúrába és értékrendbe, amit kapzsi, hatalomra és profitra éhes vállalatok, politikai szervezetek, vezetők és magánszemélyek alakítottak ki” - mondta Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának főtitkára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés