Az amerikai külügyminisztérium vallási közösségekkel foglalkozó irodát hozott létre

2013. augusztus 14. 10:14
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma külön irodát hívott életre, amelynek célja, hogy szorosabbra fűzze a kormány kapcsolatát a világ vallási közösségeivel.

John Kerry amerikai külügyminiszter bejelentette csütörtökön, hogy minisztériumán belül létrehozott egy osztályt, amely a vallási alapú közösségek kezdeményezéseivel foglalkozik. Az iroda célja, hogy „jobban összekapcsolódjunk a világ sokféle hitközösségével annak érdekében, hogy együtt oldjuk meg a globális kihívásokat” – mondta Kerry.

Az ábrahámi vallásoknak  a kereszténységnek, a judaizmusnak és az iszlámnak  közös alapjai vannak, sőt az ábrahámi vallásoknak és a többi hitrendszernek és filozófiának is, legyen szó akár a hinduizmusról vagy a konfucianizmusról, vagy bármely más törekvésről, amely arra irányul, hogy megértsük létünket ezen a bolygón, és közelebb kerüljünk valami magasabb rendűhöz” – tette hozzá a külügyminiszter.

Az iroda vezetője Shaun Casey lesz, aki a következőképpen fogalmazott: „Azzal, ahogyan az egyházi és vallási vezetők formálják a környezetüket, hatással vannak az amerikai külpolitikára is. Az Egyesült Államok számára létfontosságú, hogy megértse, és be is vonja őket a diplomáciába és a fejlesztési folyamatokba” – jelentette ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés