Ózdi álkeresztények

2013. augusztus 11. 9:24

Dési János
Népszava
Bár közpénzekből, ellenőrizhetetlenül, milliárdokból gazdálkodnak, nem jutott eszükbe, hogy párezer forintért vizet vigyenek a rászorulóknak, vagy esetleg kifizessék a cechet.

„A kötelező hit- és erkölcstan oktatáson annyira ékesszólóan fogalmaznak majd a szegények megsegítésének kötelezettségéről, hogy a végén egészen meg fognak maguktól hatódni.

Miközben Magyarország több, mint kétezer katolikus papjából, sokszáz protestáns lelkészéből, tucatnyi rabbijából senki sem ment el Ózdra, hogy az amúgy is embertelen körülmények között élő, és most még külön megalázott romáknak segítséget és vigaszt nyújtson. Bár közpénzekből, ellenőrizhetetlenül, milliárdokból gazdálkodnak, nem jutott eszükbe, hogy párezer forintért vizet vigyenek a rászorulóknak, vagy esetleg kifizessék a cechet - lenne miből.

Illetve, eddig legalábbis, csak egyetlenegy lelkésznek, a nagyszerű Iványi Gábornak jutott eszébe elmenni - de ő nem számít, az úrhatnám kétharmad szerint ő nem képvisel egyházat - bár Krisztus szellemét valószínűleg ő követi.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Bár közpénzekből, ellenőrizhetetlenül, milliárdokból gazdálkodnak, nem jutott eszükbe, hogy párezer forintért vizet vigyenek a rászorulóknak, vagy esetleg kifizessék a cechet."

Nem szoktam foglalkozni hazugságokkal, ezúttal kivételt teszek.

1. A középnzeket az ÁSZ ellenőrzi, a többpárti Önkormányzat pedig helyben folyamatosan felügyeli.

2. A vízkorlátozás oka nem pár ezer forint, hanem több tízmilliós lopás volt. Fürdőmedencéket töltöttek meg és gépkocsikat mostak, stb. a közkútakból. Az Önkorményzat vált volna fizetésképtelenné, ha nem hoz korlátozó intézkedéseket.

3. Ha pár ezer forinton múlt, akkor a Népszava miért nem adományozott egy ekkora csekély összeget a probléma feloldására?

"Miközben Magyarország több, mint kétezer katolikus papjából, sokszáz protestáns lelkészéből, tucatnyi rabbijából senki sem ment el Ózdra, hogy az amúgy is embertelen körülmények között élő, és most még külön megalázott romáknak segítséget és vigaszt nyújtson. "

4. Ha akár egyetlen egyház megjelent volna, akkor éppen a Népszava károgna a leghangosabban amiért az egyház "közügyekbe avatkozik".

5. Miért nem adományozott csekélyke összeget az elhíresült balliberális jogvédelem a közpénzekből szerzett ellátámányaiból akkora összeget a "szegény áldozatoknak", hogy a vizet bevezessék a lakóházaikba?

Amikor (2011. szeptember) az ATV interjúra hívta Makay Zsoltot a JESZ elnökét, hogy milyen alapon perelte be Bokros Lajost, "a távozó vendég után szokásos műsorismertetés következett volna, azonban [...] Dési János, megszakította az adást és közölte magánvéleményét, miszerint örülhetne az MDF jogutód, ha olyan nagyszerű emberei lennének, mint Bokros Lajos".

Ezt a tényt, összevetve egyfelől azzal a másik ténnyel, hogy Bokros Lajos a "Nincsen ingyen ebéd" és a "Le kell szállítani a potyautasokat!" szlogenek szellemében politizáló hazai irányzatok egyik vezéralakja, másrészt az itt szemlézett cikkeddel, nekem az jön le, hogy Dési vagy mérhetetlenül buta, vagy nagyon is tudatosan vállal részt egy cinikusan pusztító mozgalomban.

Ugyanis a "le kell szállítani a potyautasokat!" gondolat a 7-es buszon működik, egy társadalom szintjén azonban nem. (Pontosabban csak vállalhatatlan módszerek bevetésével együtt működne, rezervátumokkal, internáló táborokkal, esetleg elgázosítással.) Szorult gazdasági helyzetben lévő társadalomban egyes csoportok, bárhogyan is kezeljék őket, potyautasok maradnak. A "le kell szállítani a potyautasokat!" gondolat érvényesítése tehát igazából azt a célt szolgálja, hogy élesen elkülönítse a jómódúak által használt biztosítási formákat a szociális gondokodási formáktól, és ily módon megkímélje a jobb módúakat a potyautasok miatti tehektől, ezeket a terheket teljes egészében az alacsony jövedelmű (éppen csak megkapaszkodni tudó) és ezért a potyautasokkal közvetlenül érintkezni kényszerülő rétegekre lőcsölje. A módszer azért cinikus, mert amíg a jobb módúaknak a "potyautasokkal" kapcsolatos közteherviselési kötelezettségeit csökkenti, addig a potyautasokkal közvetlenül érintkező rétegek ugyanezen terhek miatti tiltakozási próbálkozását minden lehetséges eszközzel akadályozza. Ilyen eszközök közé tartoznak a különféle megbélyegzési módszerek: rasszistázás vagy egyszerűen a Désiéhez hasonló cikkek.

Válaszok:
vizesnyolcas | 2013. augusztus 11. 11:25

Dési előírja, hogy a keresztényeknek adakozniuk kell. Nem, Dési egyenesen azt írja elő, hogy az ózdi cigányoknak kell adakozni.

Ha akarunk, ha nem.

Valódi ateisták bevett szokása,a keresztényeket biztatják jótékonykodásra.
Az lenne helyes és demokratikus, fizessenek azok a romáknak, kik pártolják őket, megszűnne a segély, helyette cigányeltartási járulék lenne a pártolóikra kivetve. Az így megtakarított pénzt magyar családoknak kell adni mielőtt kivesznénk saját országunkból

Az ózdi álkeresztények:
"Miközben Magyarország több, mint kétezer katolikus papjából, sokszáz protestáns lelkészéből, tucatnyi rabbijából senki sem ment el Ózdra,"

Mit szól ehhez az ózdi rabbi? Az álkeresztény?

Nagyot akart markolni, de keveset fogott.
Népszava színvonal...

Ha ezek a keresztények nem igaziak, csak álkeresztények, remélhetik é, hogy Dési kevésbé fogja őket üldözni?

Találtál egy "igaz embert" Magyarországon, hát ez szép teljesítmény! Te biztosan voltál Ózdon és vittél magaddal vizet és pár százezer forintot a szegény cigányok megsegítésére. Sőt az egész szerkesztőségben gyűjtést rendeztél ugye?
A gond az, hogy ezek az emberek kapnak segélyt, családi pótlékot... a vízért sosem fizettek, az áramért sosem fizettek, fűtésért sosem fizettek. Se közös költség, szemét, stb. amiért mi fizetünk havonta. Adót sem fizetnek ellenben a cigaretta ott lóg a szájukban, a colát, chipset, játékgépeket és bizony a jó kis tyúkot is. Ingyen élnek évtizedek óta. Ingyen tankönyv, ebéd. Cserébe k.anyázzák a tanáraikat, összeverik, kirabolják agyonverik az időseket. A te anyádat is, ha ott élne valamelyik faluban.
Szóval kisfiam elég az egyházak szidásából másra mutogatásból, ne oszd az észt, hogy MÁS mit csináljon, tedd meg amit te megtudsz tenni, ne másra várj. Az egyházat Jézus nem azért alapította, hogy az ingyenélő cigányokat eltartsa. Nem azért adózom az egyházamban, hogy azt a plébános a cigányoknak osztogassa. Meg sem tehetné, minden fillérről el kell számolnia, nem kapjuk Amerikából a jó kis dolcsikat, számolatlanul, mint Iványi.

Perselypénz, ha én dobok a perselybe mondjuk 200 forintot az az én már megadóztatott forintom egy adomány az egyházamnak. Abból fizeti a villanyt, fűtést, mindent a plébános. Sőt a szegényeknek csomagot készít rendszeresen. Tehát tudom mire megy a pénzem. Azon kívül minden fillér könyvelve van.

Válaszok:
Csomorkany | 2013. augusztus 27. 20:38

A jó érv az egyház adókedvezményei mellett az, hogy az ateizmus ingyen van. Akkor a keresztények vallási döntésén, hogy ők hitük kapcsán egy egyházi szervezetet kívánnak fönntartani, miért nyerészkedne adók formájában az állam? Sértené a lelkiismereti- és vallásszabadságot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés