Az Ozora szervezői meghívták a jobbikos Mirkóczki Ádámot a fesztiválra

2013. augusztus 9. 14:48
Az O.Z.O.R.A. fesztivál szervezői azt szeretnék, ha a jobbikos Mirkóczki Ádám személyesen is meggyőződne arról, hogy „a fesztivál gazdag művészeti és kulturális programokat kínáló, nemzetközileg is elismert rendezvény”. A szervezők hangsúlyozták: remélik, elmúltak azok az idők, amikor a politika határozta meg, mi számít kulturált szórakozásnak.

A Jobbik szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy egyszer s mindenkorra be kellene tiltani az O.Z.O.R.A. fesztivált, amely nem más, mint egy „nagy, nemzetközi drogfesztivál”. A Sárbogárd közelében kedd óta tartó fesztivál kapcsán eddig 92 ember ellen indítottak büntetőeljárást kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt, ezért a Jobbik azt szeretné, ha a fesztivált betiltanák, és a büntetőeljárás alá vont külföldieket „néhány évre” kitiltanák Magyarországról ‒ közölte a politikus.

A rendezvény szervezői Mirkóczki Ádámnak küldött levelükben ‒ amelyet az MTI-hez is eljuttattak ‒ azt írták: színvonalas magyar programokat tudnak mutatni a képviselőnek, „amennyiben a külföldi programok nem ízlése szerint valóak”. Úgy fogalmaztak: „reméljük, hogy elmúltak azok az idők, amikor a politika határozza meg, hogy mi számít kulturált szórakozásnak”. „Bízunk benne, hogy erről a helyszínen saját szemével is meggyőződik” ‒ írták a szervezők a jobbikos képviselőnek.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés