Ferenc ellenzéke a KDNP?

2013. augusztus 3. 12:37

Veress Jenő
Népszava
Amit Ferenc pápa mond, hirdet, képvisel, szöges ellentétben áll a hazai államkatolicizmussal, az orbáni (ál)kereszténységgel.

„Totálisan megzavarodtak a hazai politikai kereszténység legszebb reményű ájtatosai. Amit Ferenc pápa mond, hirdet, képvisel, szöges ellentétben áll a hazai államkatolicizmussal, az orbáni (ál)kereszténységgel, az egyház (kivált annak javai) fölmagasztosításával.  Nem lennék semmilyen semjénzsolti gondolat kerékkötője, de látom, a Vatikán új feje megfekszi a magyar urak gyomrát. Igen ráférne pedig már a bíborban dőzsölő főpapságra, de a bőven abrakoló alsópapságra is a ferenci alázat. (...)

Vajon, ha megkérdeznénk a pápát, szerinte helyes-e, hogy egy magát kereszténydemokratának nevező politikus egy autokrata-hajlamú vezető helyettese, mit mondana...? Csókol-e majd kezet Viktor Ferencnek...? Ahogyan egy régi bölcsesség szól: »Ha valaki azt hiszi, attól lesz jó keresztény, hogy sok időt tölt a templomban, ezzel az erővel akár abban is hihetne, hogy ha eleget ül a garázsban, autóvá változik«.”


Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az alsó papság lehet, hogy most "jól van abrakolva",de azelőtt sokáig éheztek, egy hónapig tart csak a ramadán, de nekik negyven évig kellett böjtölni.

Vörös Veres!
Felvilágosítalak. Orbán Viktor sem a kezét csókolja meg a mindenkori pápának, hanem a gyűrűjét!
Aztán, a Katolikus Egyház tanítása ugyan az Brazíliában, Izraelben, Magyarország legkisebb templomában is. Azt, csak Isten tudja, melyikünk milyen keresztény. Én viszont azt tudom, hogy a nagy papi hiány miatt (hányat öltetek meg komcsik?) 8 falu is jut egy fiatal papra, úgy, hogy nagy dőzsölésre ideje sincsen.
Időd, csak neked van Vöröském, hogy szokásod szerint hazugságokat írjál.

Tudod mit? Olvasd el az Ószövetséget! Akkor majd kiderül számodra is, hogy mi a különbség a kommunizmus és az Isten tanítása között.
Ne az Újszövetséggel kezd, mert látom nem tudsz nem értesz semmit.

Eltévedtél! A tanításról beszélünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés