Befogadlak

2013. július 28. 20:09

Böjte Csaba
Magyar Kurír
Hiszem, hogy csak Jézus Krisztus, Szent László, Bethlen Gábor, Deák Ferenc útján lehet és érdemes járni.

Déván húsz évvel ezelőtt én is tudatosan, Jézus Krisztus befogadó, a másikat szeretettel átölelő útjára léptem. Az elmúlt évek alatt a kedves munkatársaimmal 72 otthonban közel 5000 gyermeket fogadtunk be. Jelszavunk: a Szent Ferenc Alapítvány szeretne egy nagy fa lenni, melynek ágai közé örömmel befogadjuk az ég madarait, mindazokat a gyermekeket, fiatalokat, kik fáradtan, magányosan élnek, kiknek nincs hol lehajtaniuk a fejüket. Az ég madara jöhet bátran, megpihenhet e nagy fának ágain. Akár fészket is rakhat, odút vájhat bele, de ha úgy gondolja, bármikor továbbrepülhet, mert nem szeretnénk senki számára ketrec, kalitka lenni. Azt tapasztaltam, hogy ez a befogadó jézusi magatartás hihetetlenül gazdaggá, széppé tette a mindennapjainkat, mert végtelenül színes, sziporkázóan csodálatos az élet, nincs két egyforma gyermek vagy életút. E húsz év alatt megtapasztaltam, hogy aki szeretetet, jóságot vet, az szeretet és jóságot is arat! Egyetlen igent sem bántam meg, mit kimondtam! Nagy-nagy alázattal köszönöm az Istennek az erőt, bátorságot, mellyel be mertük fogadni az ajtónkon kopogtató sokféle gyermeket, fiatalt.

Hiszem, hogy csak Jézus Krisztus, Szent László, Bethlen Gábor, Deák Ferenc útján lehet és érdemes járni. Meg vagyok győződve, hogy nekünk nem kiszorítanunk, elpusztítanunk kell egymást, hanem alázatos, kitartó párbeszéd útján közös jövőt kell építenünk. Erdély, Kárpát-medence elég nagy ahhoz, hogy becsületes megélhetést biztosítson mindazoknak, akik itt élnek. Ezért imádkozom, hogy egyházi felekezeteink, politikai pártjaink, különféle világnézetű csoportosulások ne kiszorítani akarják egymást, hanem merjük megvalósítani bizalommal azt, amit az Egyház a II. Vatikáni Zsinat annyira szépen megfogalmazott: »Isten azt akarja, hogy az emberiség egy nagy családot alkosson, s mindannyian egymásnak jó testvérei legyünk!«

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Maga nem ismeri a "magyarságot", csak visszaböfögi azt a hungarofób gyűlöletet, amit néhány kisebb balliberális és kereszténygyűlölő csoport erőszakosan terjeszt. Terjesztik ezt annak a szándékával, hogy előbb-utóbb be is következzen. Nem fognak sikerrel járni.

Éppen Bálványoson, Csíksomlyón vagy a budapesti Békemeneten láthatjuk, folyamatosan és ismétlődően a magyarság összetartását, együvé tartozását és filantróp magatartását.

Vagyis azt, hogy elfogadja és követi: »Isten azt akarja, hogy az emberiség egy nagy családot alkosson, s mindannyian egymásnak jó testvérei legyünk!«.

Akkor is, ha akadnak ilyen "jobban tejelő" félék, akik folyamatosan ennek ellene tesznek.

Tartson meg a Jóisten erőben, egészségben Csaba testvér még sok sok évig. Szükség van Rád! :)

Hát, igen, van az Önök fajtája is. Mindenesetre, aki Böjthe Csabát diszlájkolja, azzal nem negyon lehet mit kezdeni, talán csak annyit, kérni, h. gondolkozzék egy kicsit.
A magam részéről senkit sem rühellek, más kérdés, h. nem szeretném, ha az Önök társasága a kormányrúd közelébe kerülhetne, mert az eredményeik a teljes alkalmatlanságukra utalnak.
Inkább azok vezessenek, akik felvállalják a Böjthe által fölsorolt szellemi örökséget és akik bebizonyították, h. lehet nemcsak eladni venni is, nemcsak kölcsönt felvenni, hanem visszfizetni is, akárhogyan is, még a devizahitelesek egy része is kapott már lehetőséget, s szó sincs arról, h. a többiek meg segítsenek magukon, ahogy tudnak.
Ha úgy tetszik, a 2002-2010-es évek szocialista-szabaddemokrata kormányzásának kármentése folyik.
Döbbenetes a "baloldal" szelektív memóriája.

Csatlakozom a jókívánságokhoz, Csaba testvér tevékenysége, szóbeli irányt mutatása a remény, h. a világ mégiscsak a jó felé is haladhat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában