Lázár János cinikus komcsi, a magyar sajtó meg szervilis

2013. július 24. 9:07

Szily László
Cink
Ahhoz képest, hogy Lázár egyetlen törvényjavaslata ezrek magántulajdonát veheti el, munkahelyek ezreit szüntetheti meg, igazán nem tűnik aránytalannak, hogy a kommentelők azt kiabálhassák róla, ami nekik jól esik.

„Lázár János azért cinikus komcsi, mert ezt a pert természetesen nem önmagában emiatt a komment miatt indította. Ő is pontosan tudja, hogy minden nap találhatna jó pár, ennél sokkal de sokkal durvább róla szóló hozzászólást híroldalakon, blogokban és közösségi oldalakon. Ez egy egyszerű, dermesztő, kendőzetlen üzenet a megyei lapnak és a teljes magyar sajtónak, amivel Lázár kábé azt mondja, hogy »jobb, ha meghúzzátok magatokat, mert bárkit bármikor ki tudok csinálni.« Nyilván nem véletlen, hogy a saját megyéjének újságját választotta ki a nyilvános megalázásra, hiszen a Délmagyar - talán mondjuk a Kisalföld mellett - az egyetlen valóban újságszerű, normálisan megírt és szerkesztett, néha bele is kérdező megyei újság. És az ilyet rettentően rühellik a magyar politikusok.

A magyar politikusok - és sajnos messze nem csak Lázár János - pont olyanok, mint azok az igazán pöcsfejű gyerekek az általánosból, akik a folyóson az ember mellett elhaladva hirtelen úgy tettek, mintha meg akarnák ütni, aztán ha összerezzentél vagy elugrottál, jó nagyot röhögtek, hogy hogy beszart a kis pisis. Azt élvezik, hogy képesek beijeszteni. Vagyis a komcsi tempó általános és oldalfüggetlen, és kormányra kerülve persze mindenkinél megerősödik.

Egy ilyen peren kívüli megegyezés azért nagyon veszélyes játék a Délmagyarország részéről, mert tovább bátorítja a politikusokat és a szabadság többi esküdt ellenségét. Ezután méginkább valós lesz a veszély, hogy bárki kicsinálhasson egy neki nem tetsző online lapot mondjuk azzal, hogy ott fideszeseket gyalázó kommeteket ír vagy irat valakivel. Az eredmény az, hogy egyre többen fogják megszüntetni a kommentelés lehetőségét, csökken a szabad vita és véleménynyilvánítás tere. És pontosan ezt akarja Continental Lázár János elérni.

Lázárral és pártjával ellentétben én a korlátlan véleményszabadságban hiszek, de persze én is azt gondolom, hogy még kommentben sem lehet bármit. Személyes adatok, telefonszámok publikálása, faji és egyéb uszítás, konkrét erőszakra való bujtogatás, hazug tényállítások, üzleti- vagy más titkok kiszivárogtatása: létezik egy rakás olyan helyzet, amikor helye lehet egy hozzászólás bírósági úton való levetetésnek, vagy egészen szélsőséges esetben akár a büntetésnek is. De ez utóbbi maximum a kommentelő és a megsértett ember, cég vagy intézmény relációjában képzelhető el normális esetben. A lapot felelőssé tenni a kommentekért teljesen életszerűtlen, irreális és sokkal több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem vagyok a korlátlan véleményszabadság híve, itt a Mandin is utálom a mocskos szájú sértegetőket, de egy politikusnak többet kell elviselnie, mint egy magánembernek.
Lázár pedig meglehetősen megosztó személyiség, nem csodálom, ha rühelli valaki.

Lesz meg Lazar miniszterelnok. Kb o az egyetlen eselyes mint Orban utoda.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában