KDNP: Lendvai Ildikó nem ismeri jól az egyházügyi törvény szövegét

2013. július 9. 17:27
A KDNP szerint Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő azért bírálja a közelmúltban átírt egyházügyi törvényt, mert nem jól ismeri a szövegét.

Lukács Tamás, a parlament emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának kereszténydemokrata elnöke írta ezt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében, amelyben Lendvai Ildikó napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált. Az ellenzéki politikus újabb alkotmánybírósági vizsgálatot szorgalmazott az egyházügyi törvényről abban az esetben, ha a köztársasági elnök aláírja a jogszabály múlt héten elfogadott módosítását. Véleménye szerint ugyanis a parlament a törvény érdemi módosítása helyett az alkotmányon változtatott, lehetővé téve, hogy az Országgyűlés ismerje el a vallási közösségeket.

Azt hittük, csak uborkaszezon van, de Lendvai Ildikó mai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy inkább a vegyes zöldségeknek jött el az ideje” – kezdi válaszát Lukács Tamás. Szerinte a szocialista politikus az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban olyan kifogásokat említ, amelyek alapján feltételezhető, hogy a szövegét nem jól ismeri.

A kormánypárti politikus szerint ugyanis Lendvai Ildikó a hitoktatás rendszerén keresztül úgy bírálja az újra elfogadott egyházügyi törvényt, hogy azt valójában a közoktatási törvény szabályozza. A szocialista képviselő 1 százalékos felajánlásokat érintő kritikája a személyi jövedelemadóról szóló törvényt érinti, a szociális ellátásokkal kapcsolatban megfogalmazott aggályai pedig szintén nem az egyházügyi törvény hatálya alá esnek – fejti ki Lukács Tamás. A KDNP-s képviselő szerint Lendvai Ildikó úgy kifogásolja a magyar parlament működési mechanizmusát, hogy közben elfogadja az Európai Parlament döntését a Tavares-jelentésről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában