Biblia és Pride: a mások (nemi) élete

2013. július 6. 10:36

Balavány György
hvg.hu
A homofóbia szó szerinti fordításban: embergyűlölet. A gyűlölet végső soron a bűn maga, hiszen épp ellentéte a szeretetnek.

 „Sok hozzám hasonlóan gondolkozó hívővel együtt szomorúan látom, ahogy a krisztusi tanítástól elhajló egyházakban terjed a homofóbia. (Ezalatt a homoszexuális emberekkel szembeni megvetést, gúnyolódást, kirekesztést, a melegek veszélyes ellenségként való beállítását értem.) Sokan eljutnak ugyan odáig, hogy hajlandók lennének befogadni a gyülekezetbe homoszexuális embereket, feltéve, ha azok felhagynak az életmódjukkal, és a cölibátust, esetleg a heteroszexualitásra való »áttérést« választják. Ez szerintem csupán az önhitt ítélkezés rafinált formája: »majd befogadlak, ha hozzám hasonló leszel.« Ugyanakkor a legritkább esetben okoz problémát, ha az egyháztag – akár a lelkész vagy egyéb gyülekezeti vezető – részeges, kicsapongó életet él, esetleg antiszemita, anticiganista vagy egyéb gyűlölködő nézeteket hangoztat.


A homofóbia eközben szinte alapkövetelmény az egyházban. Hihetetlen energiákat fektetnek abba lelkészek és teológusok, hogy az istentelenség, az abszolút elfajzás szimbólumaként dramatizálják a »melegproblémát«.  Egyházak szakadnak ketté a homoszexualitásról szóló »vitában«, miközben a világ egyre éhesebb az irgalomra, az integráló, feltétel nélkül befogadó szemléletmódra, amit Krisztus nyomán az egyház megjeleníthetne.

A homofóbia szó szerinti fordításban: embergyűlölet. A gyűlölet végső soron a bűn maga, hiszen épp ellentéte a szeretetnek, ami a Biblia szerint az isteni törvény betöltése. Én úgy látom, sokkal nagyobb baj, ha egy keresztény ember hideg, mint az, ha meleg. Úgy látom, az egyháznak sokkal inkább kéne hinnie Krisztusban – de nem a viktoriánus, jobboldali, polgári erkölcsprédikátorban, az csupán faragott bálvány. Az egyháznak az igazi Krisztust kellene követnie, a Golgota hősét, aki önmagát áldozza fel másokért. Ha a „keresztény kultúra« valóban keresztény kultúra lenne, talán a melegfelvonulásra nem is volna szükség.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gyűlölet végső soron a bűn maga, hiszen épp ellentéte a szeretetnek.

A keresztény tanítás szerint szeresd felebarátodat.
Mint önmagadat. De ne jobban!!!

Ha támad, hárítsd el. Ha a társadalom ellen fordul, a felnövekvő nemzedékek egészséges lelki fejlődésének ferdítésére tör, akkor verd vissza a támadását.

Azok, akik a legdurvábban rontanak a kereszténységre és gyűlölettől ittas hungarofóbiával gyaláznak bennünket, azok próbálják megtörni az ellenállásunkat a féligazságokkal. Mint ahogy a szerző is teszi.

A gyűlölet a keresztény ember számára bűn, mert ellentéte a szeretetnek. De ez nem azt jelenti, hogy mások gyűlöletét ellenállás nálkül, rosszul értelmezett keresztényi türelemmel el kellene foganunk. Sőt. Küzdeni kell minden lélekrombolás, minden támadás ellen.

Amilyen a fajtalankodás propagálása, a gyermekek és az ifjúság megrontására irányuló nyilt támadás.

Ha senki nem erőltetné a témát, a kutya sem foglalkozna a buzikkal. De erőltetik, majdhogy nem felsőbbrendúnek állítanak be egy természetellenes elfajulást.

Mindennek beállítják, amihez semmi köze, azt mondják, az én jogaimért is vonulnak, mert ők az elnyomás ellen vannak. Jolly jokernek használják minden liberális tétel alátámasztására.

Mi mást válthatna ki ezek után, mint ellenszenvet?

Szó szerinti fordításban: idegenkedés az azonostól. A homo ui. azonost jelent.
Az embergyűlő az a mizantrop. A miz előtag a gyűlöl, az antroposz meg az ember.

A liberálisok megalkottak egy szót "homofóbia", a nyelvhasználatban eltorzították a második szórész jelentését ("félelem"-ről "gyűlölet"-re), és most Balavány kifejti nekünk, hogy a homofóbia már lényege szerint negatív jelentésű szó.

Erre csak azt tudom mondani, hogy persze, hiszen ezért született. Ennek megfelelően én nem is fogadom el. Én nem "homofób" vagyok, hanem "normális".

Elvtársaid már megpróbálták, de tudod a keresztények vére mag. Új keresztények születnek belőle.

Van még egy ilyen. Ő az Amerikai Népszavát szerkeszti. Balaványnak is kijárhatnának egy Oceániai Népszavát!

Balavány is annyira hívő mint Gyurcsány.

A homo- előtagnak semmilyen köze nincs a homo főnévhez, az utóbbi a hemo szóból ered, amely földet jelentett a latin egyik ősében. Szó szerinti fordításban tehát természetesen "félelem az azonos neműekhez vonzódóktól".

Emberek!

Itt nem a "homo, hominis m" (=ember) latin, hanem a "homoiosz" (= hasonló) görög szó szerepel...

Jaj!

Igen, igen, egyetértek, ez nagyon gáz!

Válaszok:
ancilla | 2013. július 6. 22:17

Ez a Balavány olyan, mint egy műveletlen Debreczeni.

Kérdezed Balaványtól:
"Már nem azért, de 2 nappal ezelőtt a Szent Koronát mocskoltad,most pedig a keresztény egyházra hivatkozol,magadat meg hívőnek tartod?"

Nem vagyok bizonyos abban hogy Balavány a Hitgyülekezete -féle keresztény egyház eleme, de ha igen ha nem, van olyan k. aki a Szentkoronát bálványként tartja nyilván főpapja(i) révén (aki pl. cionista -a szó talán teológiai értelmezésében), és nem okoz számára diszonáns érzést harcosan támadni a Szentkorona által képviselteket.

Súlyosan tévednek.

Balavány kicsit bamba,lassú a felfogása: minden lelkész tudja, szeretni kell a bűnöst, a bűnt meg gyűlölni, a Pride a bűnt népszerűsíti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában