Megtartják az olasz-argentin meccset Ferenc pápa tiszteletére

2013. július 05. 10:32

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy augusztus 14-én Ferenc pápa tiszteletére barátságos mérkőzést rendeznek az argentin válogatottal.

2013. július 05. 10:32

A találkozót római Olimpiai Stadionban tartják este 20.45 perces kezdettel. A mérkőzés előtt a két válogatott vezetőit és játékosait Ferenc pápa fogadja a Vatikánban.

Az olasz-argentin meccs Cesare Prandelli az olasz csapat szövetségi kapitányának ötleteként merült fel az argentin pápa márciusi megválasztása után. A találkozó megrendezésére az FIGC azonnali hajlandóságot mutatott, később viszont úgy tűnt, hogy el kell halasztani az argentin válogatottnak ugyanerre a napra kitűzött más mérkőzése miatt, mely időközben elmaradt.

Ferenc pápáról köztudott, hogy labdarúgó szurkoló: kedvenc csapata a San Lorenzo de Almagro Buenos Aires-i csapat. Korábban felmerült, hogy az egyházfő is jelen lehetne az olasz-argentin mérkőzésen és esetleg a pályára is léphetne a kezdőrúgásra, de a Vatikánból érkező információk szerint egyelőre az a legvalószínűbb, hogy a pápa a televízión nézi majd a találkozót.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik