HungaRio: „Kétezer fiatalt nem lehet nem észrevenni”

2013. július 5. 11:52
A HungaRio főszervezői
Magyar Kurír
Nem közösségi mozizást szeretnénk, hanem élő, önálló találkozót, ahol időnként élőben vagy összefoglalva látjuk a központi eseményeket, valamint hírt kapunk magyar delegáció életéről.

Mennyiben tudja helyettesíteni a HungaRio a Rio de Janeiró-i Ifjúsági Világtalálkozón való részvételt?

Gábor Miklós, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetője: Egy az egyben biztos nem. A HungaRio programja azonban fő elemeiben azonos az Ifjúsági Világtalálkozóéval. Ideális esetben odakint egy magyar fiatal ugyanúgy egy magyar püspök katekéziseit hallgatná, ugyanazokban a témákban, mint itt fogja. Kivetítőkön élőben vagy összefoglalók által követni fogjuk a pécsi találkozón a kinti eseményeket. A kiutazó kis magyar csoport útját pedig televíziós stáb kíséri majd, így az élő bejelentkezések révén alkalmunk lesz velük is kapcsolatot tartani. A világtalálkozó érzülete reményeink szerint Pécsett is megtapasztalható lesz.

Nagy Norbert pécsi egyházmegyei ifjúsági referens: Az utazáson kívül, ami ütős élmény, minden mást nyújtani tud a HungaRio: fesztiválhangulatot, csapatot, bulit, elcsendesedést… Pécs kicsit déli világ, úgyhogy még a déli mentalitásból is ízelítőt kaphatnak a résztvevők.

Tóth Erzsébet önkéntes-koordinátor: Szerintem annyiban még több is, hogy ugyan külföldiek nem lesznek, de akikkel összefutunk, azokkal sokkal jobban megismerkedhetünk, mint odakint.

Kámán Veronika kommunikációs felelős: Akik ott voltak a Magyar Sydneyn, arról számoltak be, hogy amikor kivetítő segítségével bekapcsolódtak a sydney-i eseményekbe, az hozta azt az élményt, mint ha ott lettek volna. Amikor Sydneyben a résztvevők a zárómisére készültek, akkor Egerben virrasztottak a fiatalok. Talán nem is azt mondanám, hogy a HungaRio helyettesíti a riói találkozón való részvételt, hiszen önálló programról van szó. Arra törekszünk, hogy megéljük az egységet azokkal, akik Brazíliában ünnepelhetik az Ifjúsági Világtalálkozót. A HungaRio a mi lehetőségünk, hogy bekapcsolódjunk a világegyház e nagy eseményébe; így kétezer embernek tudjuk nyújtani a találkozó élményét, nem pedig a töredékének – ugyanazon a pénzen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában