Ferenc pápa: Szent Péternek nem volt bankszámlája

2013. június 11. 19:54

Ismét az egyház küldetéséről beszélt Ferenc pápa keddi homíliájában, hangsúlyozva, hogy az általa vezetett egyháznak az egyszerűség és szegénység jegyében kell cselekednie.

2013. június 11. 19:54
„Szent Péternek nem volt bankszámlája. Amikor adót kellett fizetnie, az Úr elküldte a tengerre halászni és a kifogott halban talált pénzzel fizetett” – fogalmazott Ferenc pápa a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. A keddi pápai misén a Hittani Kongregáció munkatársai vettek részt Gerhard Ludwig Müller, a kongregáció prefektusa vezetésével. A homília szövegét a Vatikáni Rádió közölte. 
 
Ferenc pápa a megválasztása óta gyakran érintett témáról, az egyház missziójáról beszélt. Hangsúlyozta, hogy „az Evangéliumot egyszerűséggel és ingyen kell hirdetni”. Hozzátette, hogy a gazdagságra vágyó egyház „megöregszik és elveszíti életerejét”. S a szegénység melletti tanúságtétel „menti meg” az egyház tagjait attól, hogy befektetők, vállalkozók legyenek. 
 
Márciusi pápává választásakor Ferenc pápa elmondta, hogy szegénységi fogadalma miatt választotta Assisi Szent Ferenc nevét. S a virágvasárnapi szentmisén Ferenc pápa saját nagyanyja mondását idézve arra emlékeztetett, hogy a „halotti lepelnek nincsen zsebe”, senki sem viheti magával földi vagyonát. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
painkiller00
2013. december 27. 21:16
Akkor kezdhetitek szétosztani a vagyonotokat,amit összelopkodtatok az évszázadok alatt.
VakzKommondor
2013. november 03. 01:23
"Amikor adót kellett fizetnie, az Úr elküldte a tengerre halászni és a kifogott halban talált pénzzel fizetett” :):) Hatalmas, ezt átveszem. Meglátjuk a NAV mit szól hozzá.
regiszter
2013. szeptember 04. 13:34
OK, nézzük, ki a jobb ember? Az, aki becsülettel tanul és dolgozik, tisztességgel neveli gyermekeit, gondoskodik testi és szellemi jólétükről, felelősséget vállal környezetéért VAGY az aki valami sose volt mesevilág nevében azt hirdeti, hogy tagadd meg apádat és anyádat, oszd szét mindened (Assisi Ferenc esetében nem a saját, hanem családja kemény munkával megszerzett javait) a lusta lumpenelemek között, akik mint a tücsök csak hegedülnek, meg álmodoznak, aztán csodálkoznak, hogy a fránya materialista hangya nem akar nekik télen adni abból, amit nyáron keserves munkával összegyűjtött.
gránátalmaszelet
2013. június 13. 12:02
"Nagy formátumú" emberek manapság szerintem azok, akik nem szerepelnek semmilyen médiában, nem sztárolják magukat sehol, "csak" egyszerűen, csendesen végzik a dolgukat, a környezetükben ahol élnek és dolgoznak ismerik őket és ők ennyivel beérik. Ilyen nagy formátumú kisemberek nők és férfiak akik mindenféle szakmában, hivatásban helytállnak, ezek tartják fönn a világot és nem a folytonosan kitűnni, mások fölé emelkedni vágyók hada.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik