Felefóbok

2013. június 7. 7:18

Andrassew Iván
Népszava
Mindig azt kérdezem keresztény homofób felebarátaimtól, hogy Jézus vajon gyűlölné-e azokat, akik nem tehetnek a tulajdonságaikról?

„Rendben van: egy demokráciában mindenki azt gyűlöl, akik akar. De talán nem kellett volna belkeverni a keresztény felebaráti szeretetet. A jog nem szeretet dolga. Vagy minden emberre ugyanaz vonatkozik, vagy nem. Ha ideológiai alapon megfosztjuk az emberek jelentős részét az alapvető jogaiktól pusztán azért, mert a teremtés kifürkészhetetlen akaratából nem képesek a másik nembe szeretni, az azt vetíti előre, hogy máskor másféle alapon is jogunk van fosztogatni. Mindig azt kérdezem keresztény homofób felebarátaimtól, hogy Jézus vajon gyűlölné-e azokat, akik nem tehetnek a tulajdonságaikról? Vajon átgondolja minden derék keresztény ember, hogy amennyiben a meleg vagy leszbikus ember bűnös, akkor nem kellene-e jó szóval és szeretettel bánni vele. Ha pedig beteg, akkor pláne: nem az-é a dolga a keresztény embernek, hogy istápolja az ilyen szerencsétlen felebarátját? Gyógyító erejű-é a szeretet? És ha igen, ha ezt üzeni nekünk Krisztus, akkor miért nem próbálunk áldott természetünkkel, mindent elöntő hitünkkel gyógyítani?

Persze még mindig jobb, ha a zavaros felebarátok tüntetgetnek, mint ha agyonvernék és fölgyújtanák a melegeket, mint pár napja egyet, Kamcsatkán. Vagy pártállamilag nyíltan buziznának, melegeznének, mint Kerényi és legújabban méltó párja, a ravasz Kósa.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Mindig azt kérdezem keresztény homofób felebarátaimtól, "

Madarat tolláról!

Milyen barátai lehetnek egy homofób jómadárnak? Csak azt kell ehhez hozzáhazudnia, hogy ezek a hozzá hasonlók "keresztények".

Az aszexuális levelénél írtam, hogy már kissé uncsi, hogy a szexuális devianciások folynak a vízcsapból is. Hát már csak ez a fésületlen ürge hiányzott a kórusból.

Ha győzne Bajnai, vagy Mesterházy az első intézkedésük lenne a meleg házasság törvénybe foglalása, a család- és gyermektámogatások megvágása.

Persze ez az emberke szokásához híven hazudik. A keresztények és nem keresztények döntő többsége elfogadja a homoszexszuális embertársait, de elvárja tőlük az elfogadott, többség által betartott, igényelt erkölcsi-társadalmi együttélési normák betartását.

S hát tudvalévő, hogy a homoszexuálisok nagy része is ellenzi például a parádékat, de van náluk is van egy szűk, ballibhez politikailag kötődő agresszív kisebbség, amelyik politikai szinezetet ad az egésznek. S Iván bátyuska is ezt a politikai vonalat hangosítja ki.

A magyar társadalomnak nem ezek a lényegi problémái, csak azokról mindig el akarják terelni a figyelmet századrendű kérdésekkel.

Kevesen gyűlölnek csak úgy melegeket.

A Büszke Melegek viszont, akik büszkék fogyatékosságukra arcátlan arroganciájukkal feleslegesen provokálják a társadalom ilyen szempontból nem fogyatékos többségét, úgy tesznek, mintha üldözöttek lennének.

A Meleg Büszkeség Napi parádén testesül meg az arrogancia, ahol lehet másokat provokálni óriásplakáttal, ami szerint Jézusnak is két apja volt, és lehet nemi aktust is nyilvánosan imitálni bibliával a kézben.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. június 7. 8:34

gyűlölni nem, hiszen a gyűlölet ellentétes a Ne ölj parancsával. A keresztény embereknek segíteniük kell beilleszkednia melegeket a közösségbe, és nem ítélkezhetünk felettük, hiszen mi sem vagyunk tökéletesek. A homoszexuálisoknak is helye van Isten országában, és az Isten kiismerhetetlen bölcsességében teremtette őket, és engedi, hogy legyenek. És nekik is adott ajándékokat végtelen kegyelméből.

Egyetértek a megfogalmazásoddal, melyet az eredeti írás utáni komment között is megtalálható. Érdemes azonban azt is elolvasni – ide idézem – az előtted lévő hozzászólását, amely sok tanulságot tartalmaz.

„Mózes ll. 4/11. Az Úr pedig mondá neki: (Mózesnek) Ki adott szájat az embernek? Avagy ki tesz némává vagy siketté,vagy látóvá vagy vakká? Nemde én az Úr?
János Evangyélioma 9/2. ,,És kérdezék őt a tanítványai,mondván: Mester,ki vétkezett,ez-é vagy ennek szülei, hogy vakon született? /3. ,,Felele Jézus: Sem ez nem vétkezett,sem ennek szülei; hanem,hogy nyilvánvalókká legyenek benne az Isten dolgai."
Prédikátor: 3/11. ,,- - - az ember meg nem foghatja mindazt a dolgot,amit az Isten cselekszik kezdettől fogva mindvégig."

1.) Az idézett hozzászólás első olvasásra azt sugallja, hogy leszbikusok és a melegek; fogyatékkal élők, betegek. Amennyiben ez igaz, akkor viszont kezelésre, gyógyításra szorulnának. Amennyiben nem igaz, hogy fogyatékkal élők, betegek, akkor a hozzászóló nem érti a Mózesi üzenetet.
2.) Ahogy homofób Iván médiamunkás Jézust és a kereszténységet nem valós formában idézi, úgy a hozzászóló sem a megfelelő formában idéz, mert elhagyja a lényeget, csúsztat. A teljes;
2Mózes 4:11-12. „Az Úr pedig monda néki: Ki adott szájat az embernek? Avagy ki tesz némává vagy siketté, vagy látóvá, vagy vakká? Nemde én, az Úr? Most hát eredj és én leszek a te száddal, és megtanítlak téged arra, amit beszélned kell.” Ugye így már egészen más az idézet üzenete, mint amit a hozzászóló látatni akar. Ugyanez vonatkozik a többi idézett szövegre.

Mindebből az a következtetés vonható le, hogy a keresztényi tanításra, a Bibliára hivatkozók állításait csak ellenőrzés után lehet elfogadni, vagy elvetni.

Válaszok:
Agricola | 2013. június 7. 9:24

"Mindig azt kérdezem keresztény homofób felebarátaimtól, hogy Jézus vajon gyűlölné-e azokat, akik nem tehetnek a tulajdonságaikról"

Jézus nem gyűlölné őket, de nem is adná össze őket, mint házastársakat.

Nálunk sem gyűlöli őket senki, csak az arrogáns magamutogató akcióikat. A homoszexualitás természetellenes, és ami természetellenes, az nem lehet egyenjogú a természetessel, nem kaphatja meg a természetest megillető jogokat.

Sokan születnek hiányosságokkal, hátrányos tulajdonságokkal. Lehet ezt valamiképpen kompenzálni, de a társadalom alaptörvényeit nem lehet hozzájuk igazítani.

Írod: „Avagy ki tesz némává vagy siketté, vagy látóvá, vagy vakká? Nemde én, az Úr?”

Azaz az Úr teszi lehetővé, hogy fogyatékosok is szülessenek.

De azt Mózes sem írja, hogy a fogyatékosok legyenek büszkék fogyatékosságukra és elvárhassák azt, hogy mindenki kövesse példájukat.

Az Úr az élőlények fontos és jellemző alap tulajdonságává tette, hogy képesek az életet továbbadni.

Emberek között vannak olyanok, akik bizonyos mentális fogyatékosságuk miatt erre képtelenek.

De az Úr bizonyára nem akarhatja azt, hogy mindenki ilyen legyen.

En azt sem szeretem ha nyilt utcan az emberek a jardara szarnak a szemem lattara.

Pedig a szaras egy teljesen termeszetes jelenseg.

Akkor most ez mi? Scatofobia?

Mellesleg a 'fobia' felelmet, irtozast jelent valamitol. Nem pedig undorodast.

Még szerencse hogy szerző viszont nem keresztényfób. :D

Ványka! Nyugodj meg, Jézus nem gyűlöli az emberiség azon többségét, aki nem tehet róla, útálja, ami útálatos és természetellenes.

Jézus senkit sem gyűlöl(t).

Viszont azokat a farizeusokat, akik önmagukról fennen hírdették, hogy ők már pedig úgy jók, ahogyan vannak, mer' őket az Isten is farizeusnak teremtette, elküldte.

A mai kor új farizeusai a melegaktivisták, akik szent meggyőződéssel ragaszkodnak nyakatekert elméleteikhez és ahhoz, hogy nekik nincsen szükségük segítségre, gyógyulásra, változásra.

ők szabják meg, ki az igaz ember, ki a haladó, a felvilágosult. ők akarják móresre tanítani az irástudatlanokat és szexre az ifjúságot.

Ó Iván, ez ám a fogas kérdés!!! Te zseni.

Igaz is, mit szólna, ha az orra előtt vonul végig két pasi félmesztelenül Jeruzsáem díszterén és követeli, hogy baldahin alatt boronálja össze őket egy rabbi, esetleg maga Jézus?

Mit is szólhatna?

Én csak annyit tudok, hogy a házasságtörésen lekapott csajnak azt mondta: Menj és ezután ne vétkezz,
- a Samáriai asszonyak pedig egyenesen a szemébe mondta, hogy még az ő elkurvult helyzetéből is van kiút.
- A vérszívó vámszedő a fáról lekecmeregve már meg is ígérte, hogy mindenkit kártalanít, akitől elrabolta a vagyonát.

- A leprásakat nem leprásan küldte tovább, hanem letisztulva.
- A vakok láttak, a sánták jártak, a némák megszólaltak, az éhezők pedig jóllaktak.

Azt is mondta, hogy csak a betegeknek van szüksége orvosra. Aki tehát úgy érzik, hogy teljesen rendben van, annak nem kell orvos, annak nem kell ő sem, tehát nem erölteti rá magát.

Andrassew egy hazug, demagóg farizeus.

A francia tüntetők nem a melegek vagy a meleg párkapcsolatok legalizálása ellen tüntettek (az már régen megvan). Töbször is kifejezték, hogy mindenki úgy élje életét, ahogy az neki jólesik.

Kizárólag ellen tüntettek, hogy a melegekre is kiterjesszét a hetero-családra vonatkozó összes rendeletet, legfőképpen azt, hogy egymás gyerekét örökbe fogadhassák.
Hogy pld. kémcsőben tenyésszenek idegen donortól szerzett anyagból az emberi sejtkultúrát, és a belőle származó gyereknek azt etessék be, hogy két anyukája van....

A demonstrációnak egyetlen EGY jelszava volt, és azt Iván konzekvensen elhallgatta:

"A gyereknek jár egy PAPA és egy MAMA."

Nem a melegek ELLEN, hanem a gyerek alapvető, természetes jogáÉRT vonultak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában