Ferenc pápa egyházi és társadalmi szolidaritást sürgetett

2013. május 30. 21:10
A rászorulók segítésére buzdított Ferenc pápa csütörtökön az úrnapja (Corpus Domini) ünnepén bemutatott misén, amelyet az egyházfő vezetésével körmenet követett Róma központjában.

A pápa a hagyományt követve a római lateráni Szent János-bazilika előtti téren pontifikálta az úrnapi misét. Az esős idő ellenére a római plébániák hívői a teret megtöltve vettek részt a szertartáson, amelyen az egyházfő a szolidaritásról beszélt.

Kijelentette, hogy egyháznak és társadalomnak nem kell félnie a szolidaritástól: „azt a keveset, amink van, azt a keveset, amik vagyunk, ha megosztjuk, gazdagsággá válik” – fogalmazott homíliájában Ferenc pápa. A kenyér és a hal megsokszorozódásának bibliai történetét felidézve tévesnek nevezte azt a magatartást, mely szerint mindenki csak saját magával törődjön.

Elmondta, ha a tanítványokon múlt volna, elküldték volna a tömeget, egyedül Jézus volt az, aki mindenkivel törődött. Ferenc pápával az élen a római hívők a lateráni Szent János-bazilikától a nem messzi Santa Maria Maggiore-bazilikáig vonultak körmenetben.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában