A kormányhoz fordulnak a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői

2013. május 29. 18:00
Közös levélben kér felvilágosítást a kormánytól a katolikus, a református és az evangélikus egyház a szeptembertől bevezetendő hit- és erkölcstanoktatás szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos nyitott kérdésekről – közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata kedden az MTI-vel.

A közlemény a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Bizottsága tagjainak, valamint a református és evangélikus egyházak püspökeinek budapesti találkozójáról beszámolva azt is tudatta, hogy az egyházak a nyitott kérdésekről szakértői egyeztetést javasolnak.

A köznevelés finanszírozásával és az új köznevelési koncepció egyes rendelkezéseivel, oktatási intézmények átvételével összefüggésben az egyházak a problémák összegyűjtésén túl megállapodtak abban, hogy további közös egyeztetéseket kívánnak folytatni az oktatási kormányzattal a folyamatok tisztázásáért és a törvényi rendelkezések véglegesítéséért – olvasható a tájékoztatásban. Az egyházi vezetők egyeztettek továbbá a módosítás alatt álló egyházi törvény, valamint a temetői és a szociális törvény részleteiről is.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ajvé. mindig kiahgynak valakit! :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés