Tízmilliárddal támogatja református intézmények felújítását az állam

2013. május 25. 12:46
Orbán Viktor egy debreceni hálaadó istentiszteleten bejelentette: 2017-ig tízmilliárd forintot biztosít a kormány a Debreceni Református Kollégium és iskoláinak rendbehozatalára.

Az egyetemes reformáció elindulásának 500. évfordulójáig, 2017-ig a magyar kormány tízmilliárd forintot biztosít a Debreceni Református Kollégium és iskoláinak rendbehozatalára – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a debreceni Nagytemplomban rendezett hálaadó istentiszteleten. A kormány meggyőződése, hogy ez a támogatás nem egyszerűen a múltunk megbecsülése, hanem a jövő reformátusságáról, a jövő magyarságáról szól – hangoztatta a miniszterelnök a 475 éves Debreceni Református Kollégium, a 175 éves debreceni Dóczy Gimnázium és a magyar református egység napja alkalmából rendezett ünnepi istentiszteleten.

A kormányfő beszédét követően Orbán Viktor és Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a Nagytemplomban aláírta a bejelentett támogatásról szóló megállapodást.

Orbán Viktort a Nagytemplom előtti téren mintegy 30 tüntető fogadta, míg a tér másik felén hasonló számú tüntető demonstrált a magyar református egység mellett.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hír helyesen úgy hangzik, hogy

a korrupt szoclib kormányok alatt, és az elmúlt rendszerben ebek harmincadjára, pusztulásra ítélt legjelentősebb intézményeink megmentése mára már tízmilliárdokba kerül.

Velük kellene kifizettetni.

Szabó Magda, az egyik legnagyobb kortárs írónő (néhány éve halt meg) is a Dóczyba járt. Az Abigélben emléket is állít kedves iskolájának. Megérdemli a felújítást. ( Az iskola, nem SZM!)
:)

Ne villogtasd az átfogó kultúrtörténeti műveltségedet, Nosam, mer megvakulok.

Ha igaz, akkor

Nem saját hatalmát finanszírozza, hanem a közakaratot erősíti.

Nagyon helyesen.
Ezt várja tőle az ország felelősen gondolkodó többsége.

Válaszok:
Pelso | 2013. május 26. 7:02

Orbán nagyon szépen beszélt debreceni Nagytemplomban.
Támogatni a történekmi egyházakat kell, a szekták tartsák el magukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés