Ételt oszt tíz településen az evangélikus egyház

2013. április 24. 10:09
Ételt oszt a Magyarországi Evangélikus Egyház szombaton, az ország tíz településén; Budapesten, Békéscsabán, Celldömölkön, Dombóvárott, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Szarvason, Örménykúton és Tótkomlóson várják a rászorulókat.

Az evangélikusok az idei egyszázalékos adófelajánlási kampány részeként rendezik az ételosztást, hogy felhívják a figyelmet az adományozás fontosságára – közölte Laborczi Géza, a felekezet nyíregyházi lelkész-igazgatója kedden sajtótájékoztatón a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen A tájékoztatás szerint Budapesten a Deák téren tartós élelmiszereket adnak családoknak, míg a Karácsony Sándor utcában egyetemisták segítségével osztanak ételt.

Két helyen, Celldömölk és Nyíregyháza körzetében is lesz adományosztás, a dunántúli város térségében Bánhalma, Izsákfa, Duka, Kispirit, Nagypirit, Boba, Nemeskocs és Kissólyom, míg Nyíregyháza határában a bokortanyák lakói részesülnek az ételekből. Az összesen mintegy tízezer adag étel kiosztásában az egyház helyi vezetői, önkéntesei, szeretetszolgálatának munkatársai és az adományozók vesznek majd részt április 27-én.

Nyíregyházán, az Oltalom Szeretetszolgálat hajléktalanellátó nappali centrumában, valamint a felekezet közösségi házában várják a rászorulókat, 12.30 órától. Kapnak az ételből a helyi Joób Olivér Szeretetintézmény ellátottjai is. Laborczi Géza kiemelte, hogy a nyírségi nagyvárosban szintén önkéntesek, a helyi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium diákjai és az Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatói segítik az ottani 800 adag étel kiosztását.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés