Közös Telenor-Transparency stand a CSR Piacon

2013. április 16. 14:54
Az idei, vállalati-civil együttműködésekre fókuszáló CSR Piacon közös kiállítási jogot nyert el a Telenor Magyarország és a Transparency International Magyarország.

A legjobb négy hazai nagyvállalati felelősségvállalási program közé választották a Telenor programját a CSR Piac 2013 hazai megmérettetésén. A Követ Egyesület által szervezett CSR versenyen a Telenor Magyarország és a Transparency International Magyarország közös projektje kiállítási lehetőséget nyert az április 18-i CSR Piacon. A vállalat és a civil szervezet programjának középpontjában az etikus vállalati működés és a korrupció elleni küzdelem áll. A fenntartható és tisztességes vállalati magatartást népszerűsítő kezdeményezést egyúttal beválasztották az Európai CSR Díj rövidlistájára is.

A CSR Piac fő témája a civil-vállalati együttműködés, ezért a versenyben csak olyan cégek vehettek részt, amelyek civil szervezetekkel közösen valósították meg fenntartható és társadalmi felelősségvállalásban élen járó programjaikat. A Telenor
szakmai partnerével, a korrupcióellenes Transparency International civil szervezettel dolgozta ki a tisztességes vállalati magatartást népszerűsítő átfogó projektjét. A CSR Piac napján nyílt ülés keretében dönti el a zsűri, hogy a nagyvállalati kategóriába bejutott négy pályázat közül melyik veheti át az EU Bizottság képviselőitől az Európai CSR Díjat június 25-én Brüsszelben.

A Telenor a saját működése tökéletesítésén felül társadalmi felelősséget is vállal ezen a területen. Azt vallja, hogy az üzleti szférának feladata és felelőssége tenni a vállalatok integritásáért, s ebben a nagyvállalatoknak élen kell járniuk. Célja, hogy példamutatásán, figyelemfelkeltő, edukációs és támogató aktivitásain keresztül valós hatást érjen el elsősorban a vállalatok körében.

A multinacionális cégeknek komoly felelősségük van abban, hogy hosszú távon segítsék a tisztességes magyarországi vállalatok megerősödését, a bejelentett munkahelyek teremtését, és az ország versenyképességének növekedését. A társaság elsősorban a KKV-k számára kíván támogatást és elismerést nyújtani, melyek a nagyvállalatokkal ellentétben nem mindig rendelkeznek a szükséges háttértudással, emberi és anyagi erőforrásokkal és piaci pozícióval, hogy tisztességes vállalásaikat szakszerűen és kompromisszumok nélkül megvalósíthassák. Ráadásul a piaci környezet, melyben működnek, korrupciós szempontból fokozottan veszélyeztetett.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában