A XXI. század egyháza

2013. április 15. 7:18

Sitkei Levente
MNO
Ferenc pápa egyháza egyelőre csak körvonalazódik, de az biztos, hogy ezeket a körvonalakat nem a templomok fogják kijelölni, hanem a városok, a terek, a kávézók, a repülőterek, a mobiltelefonok.

„Ahogy a tunéziai tüntetők mondták, lehet ugyan az ő harcukat Twitter-forradalomnak nevezni, de azért a mobiltelefonos üzenetküldés hatására nem menekült volna el a diktátor, az igazi sikert azok vívták ki, akik az utcán, fizikai valójukban jelen voltak. Ezért a XXI. század egyházától sem kell digitális forradalmat várni, hanem azzal újul meg, hogy visszanyúl a múlthoz, a falusi plébániákat helyezi előtérbe. Jó papokat képez, s figyel azokra, akik életüket Istennek ajánlották, nehogy visszaéljenek a bizalommal. Ferenc pápa egyháza egyelőre csak körvonalazódik, de az biztos, hogy ezeket a körvonalakat nem a templomok fogják kijelölni, hanem a városok, a terek, a kávézók, a repülőterek, a mobiltelefonok. A szétaprózódott emberi társadalom minden egyes emberét igyekszik megtalálni. Ha pedig az örömhír utat talál a szívekbe a bulvárhíradók zaja mellett, akkor a XXI. század egyháza megszületett, láthatatlanul, mint a Twitter.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Római katolikus révén igen nehezményezem, hogy nem veszed észre, hogy a csángókérdés nekünk dobott gumicsont. Pénzt, áldozatkészséget, energiát ölünk néhány tízezer csángómagyar hiányos identitásának megerősítésére, és közben mindenhol a Kárpát-medencében százezer számra veszítik el a magyar identitásukat a szórványban élők, sőt, nem is csak azok.

Ami engem illet, szívesebben látnék egy átfogó, valódi nemzetstratégiát, aminek egyik eleme annak az elismerése, hogy ebben az esetben a románok nyertek. Viszont van sokszáz más régió, ahol még nem dőlt el a meccs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában