Az Egyházak Világtanácsának főtitkárával tárgyalt Orbán

2013. április 10. 10:25
Egyebek mellett az európai kereszténység értékalapú felelősségvállalásának lehetőségéről, és a nemzetközi keresztény szolidaritásról is szó esett a találkozón.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel hivatalában fogadta Olav Fykse Tveitet, az Egyházak Világtanácsa főtitkárát, Steinbach Józsefet, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnökét és Fischl Vilmost, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárát – tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

A megbeszélésen – amelyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is – szót váltottak az európai kereszténység értékalapú felelősségvállalásának lehetőségéről, a nemzetközi keresztény szolidaritásról, kiemelt figyelemmel a fenyegetett keresztény közösségekre – közölte Havasi Bertalan. Hozzátette: a főtitkár az Egyházak Világtanácsa és a nemzetállamok közötti együttműködésről számolt be. A felek méltatták a vallások közötti párbeszédet. A miniszterelnök hangsúlyozta a magyar kormány elkötelezettségét az emberi méltóság védelmében – olvasható a sajtófőnök tájékoztatásában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés